用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 N1面試會考乜?
樓主: vhchoi
go

N1面試會考乜? [複製鏈接]

原帖由 mianyang_99 於 10-2-9 14:34 發表

嘻嘻, 我住呢住去都係葵青區, 呢區衣食住行都幾平.

其實深井都幾好架, 有小朋友環境一流, 係要轉程車囉. 返九龍塘都係9個字校車.

原帖由 elmolly 於 10-2-9 17:01 發表

果陣我都搵過灝景灣(租), 即頭無盤. 我而家住34網, 淨係諗住近返學, 反正我租, 未有耐到小學. 同你住果到差唔多錢, 都有700尺3房, 係舊d囉. 你又係同婆婆一齊住?

小學, 考直資唔關地址事, 係抽獎姐. 你教小學定中 ...

灝景灣, d人成日講笑咁叫係"浩劫灣". 因為買得貴,蝕到入肉.
我4人住, c6+我+仔仔+工人. 姐姐自已一間房, 都唔錯啦.
我都有同事住深井, 成日聽佢講食完晚飯同仔仔去後面個山行下, 好似好正咁~~
你同bobo有無邊間心水小學. 荃灣都有唔錯既choice, 好似仁立同荃官.

原帖由 mianyang_99 於 10-2-10 09:28 發表

灝景灣, d人成日講笑咁叫係"浩劫灣". 因為買得貴,蝕到入肉.
我4人住, c6+我+仔仔+工人. 姐姐自已一間房, 都唔錯啦.
我都有同事住深井, 成日聽佢講食完晚飯同仔仔去後面個山行下, 好似好正咁~~
你同bobo有無邊間心 ...

我無去過後面山, 反而鍾意起海邊行, 同阿女睇下船, 飛機, d路人釣魚, 都幾寫意架.

小學我未諗掂呀, 不過唔會起荃灣讀喇, 最壞打算係比佢讀返我以前間學校咋, 不過第一round入左就無得玩大抽獎

原帖由 elmolly 於 10-2-10 10:40 發表

我無去過後面山, 反而鍾意起海邊行, 同阿女睇下船, 飛機, d路人釣魚, 都幾寫意架.

小學我未諗掂呀, 不過唔會起荃灣讀喇, 最壞打算係比佢讀返我以前間學校咋, 不過第一round入左就無得玩大抽獎 ...

聽落又幾寫意,我行落街再行幾步都去到海濱公園, 不過個度勁多蚊 行完一定成腳腫晒.
你都好呀, 可以入番自已間小學, 我個間.....摺埋左好耐lu.

elmolly, 你小學好正呀? 透露下小小等我估下?(我教中學,所以學校行程都略知一二),我同我老公個間小學好唔得!34網都好好!有好多間好學校,我同事今年個仔就抽到馬頭沖!

仁立好好, 林護仲好!但始終係舊區,想衝出荃葵先,唔得先係本區!我地係舊區大, 當然想下一代做“上等人“啦!

原帖由 bobo1314 於 10-2-10 11:37 發表
elmolly, 你小學好正呀? 透露下小小等我估下?(我教中學,所以學校行程都略知一二),我同我老公個間小學好唔得!34網都好好!有好多間好學校,我同事今年個仔就抽到馬頭沖!

仁立好好, 林護仲好!但始終係舊區,想衝出荃葵先,唔得先係本區! ...

pm左比你, 起九龍塘區既.

我細個都係住荃灣, 不過阿媽當年同我攞左親戚地址去抽學校!

原帖由 bobo1314 於 10-2-10 11:37 發表

仁立好好, 林護仲好!但始終係舊區,想衝出荃葵先,唔得先係本區! ...

hi, bobo,
你教中學嫁? 我以前都教過小學同係中學做過校長個sec.
我仲未知邊個網打邊個網, 咁我住緊個度又係mug野網?
我知仁立好,係因為好多升左去林護~~不過我讀中學個年代, 林護未係好得, 最得係安柱, 荃官同我母校.

原帖由 vhchoi 於 10-2-23 22:40 發表
I get the letter la
My son's interview will hold on 13:30 @ 6/3
His no. is 1300
Oh my god so many Mama perfer their kids study @ this school

Hi, Vhchoi,

Any idea how many places are available for this year?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 mianyang_99 於 10-2-26 12:09 發表

Hi, Vhchoi,

Any idea how many places are available for this year?

I sent my application on late Jan.. and the no. was like 8xx or 9xx.  Dont really know if it's related to the date.. but my friend sent her application on early Jan, she got a very small no. (less than 100)
‹ 上一主題|下一主題