用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 聽聞呢仲冶療可帮助自閉症,有冇人知香港有冇? ...
go

聽聞呢仲冶療可帮助自閉症,有冇人知香港有冇? [複製鏈接]

我聽外國的朋友講呢仲冶療可帮助自閉症, 有冇人知香港有冇? 佢係一種叫做Bioresonance Therapy的自然療法可帮自閉症的小朋友排除有害的重金属、水銀、有害物貭、過敏、免疫系統失調、排毒等等。在歐洲非常普遍尤其係德國。我朋友的仔做咗6次之後就有進步會比較合作! 請問有冇人知香港邊度有? 唔該!!
   0    0    0    0

原帖由 mienmien 於 10-1-6 15:20 發表
我聽外國的朋友講呢仲冶療可帮助自閉症, 有冇人知香港有冇? 佢係一種叫做Bioresonance Therapy的自然療法可帮自閉症的小朋友排除有害的重金属、水銀、有害物貭、過敏、免疫系統失調、排毒等等。在歐洲非常普遍尤其係 ...

pm咗你啦。希望係你要搵果間。我知道佢哋有自閉症的病人。上次去復診時聽個媽媽講因為佢個仔既同學仔的哥哥有自閉症都係度做冶療。

原帖由 dodomommy 於 10-1-6 16:47 發表

pm咗你啦。希望係你要搵果間。我知道佢哋有自閉症的病人。上次去復診時聽個媽媽講因為佢個仔既同學仔的哥哥有自閉症都係度做冶療。

dodomommy,

唔該晒!今日打去同冶療師傾過,係我哋要搵的地方!已經約唔下星期去見佢!好多謝你!

I want to know more,
PM me please.

我都好想知呢種自然療法有冇效,請問有冇人做過呀!效果如何?

原帖由 dodomommy 於 10-1-6 16:47 發表

I would like to know that treatment and please pm the details for me . Thank you very much!

E-mail: [email protected]

I want to know more,
PM me please.

Could you pm me also?

dodomommy,

I also want to know more about this treatment. Would you mind PM the information for me please?

麻煩你PM埋比我, 唔該.

pls PM information to me
thanks

原帖由 阿P 於 10-1-8 00:58 發表
我都好想知呢種自然療法有冇效,請問有冇人做過呀!效果如何?

今日我在冶療中心,佢好好心的俾咗呢条link我。佢話有個朋友係外地試過,效果令人鼓舞所以佢就帶個仔來做。佢話其實有關類似的報道都有好多。
http://tw.myblog.yahoo.com/kid_glove333/article?mid=-2&prev=857&l=a&fid=36

原帖由 dodomommy 於 10-1-9 20:08 發表

今日我在冶療中心,佢好好心的俾咗呢条link我。佢話有個朋友係外地試過,效果令人鼓舞所以佢就帶個仔來做。佢話其實有關類似的報道都有好多。
http://tw.myblog.yahoo.com/kid_glove333/article?mid=-2&prev=857&l=a ...

唔好意思,漏咗呢條link :http://www.veg.org.hk/HealthDYI/vaccine1.htm

可否詳細d講吓這個治療中心是做什麼,本地醫生or外國醫生,收費如何, 怎樣醫? 同 DAN DOCTOR 有分別嗎? 
I think we all want to know more details.  Hope you can tell us more here. Many thanks.

I want to know also.

Please PM me.

Many thanks!!

回覆 14# dodomommy 的文章

hi dodomommy

Please PM me the information, thanks!

原帖由 june1997 於 10-1-10 01:54 發表
可否詳細d講吓這個治療中心是做什麼,本地醫生or外國醫生,收費如何, 怎樣醫? 同 DAN DOCTOR 有分別嗎? 
I think we all want to know more details.  Hope you can tell us more here. Many thanks. ...

首先我要講明我的囡囡係因為咳同有鼻水好耐睇咗好多中西醫都唔理想。多數都話過敏的問題。既然唔想囡囡再食葯就試睇自然療法。佢哋用針對過敏的療程帮囡囡,效果幾好所以我知係有效但我唔可以話到俾你聽自閉症的冶療係點。因為我唔識亦唔應該誤導。希望你明白。
我見到樓主問有關Bioresonance Therapy的資料就答下。不過我盡量講我知的俾你聽因為我睇前都做咗少少資料搜集。

据講佢係一種用量子物理學的自然療法帮免疫系統有問題的患者調節因免疫力失恆所引致的問題。唔需食葯同冇負作用。此療法在歐洲多個國家例如英、德、西班牙等等同亚洲例如新加坡、澳洲等等都有好多間。其中有些國家仲係有醫院用緊。就因為咁我先比較有信心。

冶療師係黃皮膚但唔知乜國籍因為對我來講唔重要。英國都話劉海若冇得醫但返到中國咪醫到!
我個女當時睇係第一次$800,之後復診就$600。我唔知自閉症幾多。
阿女的冶療過程好舒服咖!净係睇書同睇卡通。冶療師叫佢做乜佢跟住做就得了。佢會先帮阿女做測試睇下佢身體的問題係邊度, 係受乜嘢問題困憂例如病毒、細菌、重金属, 毒素、葯物、等等。之後就幚佢做冶療囉。
我唔知邊個係doctor dan.
我知係咁多。如果以上的講既係同自閉症有關,你咪打去問下囉。
我知的就係咁多。希望幚到你啦。

原帖由 sunnybee 於 10-1-11 13:50 發表
hi dodomommy

Please PM me the information, thanks!

PM咗你啦。想知其他就睇上面回覆啦。

原帖由 waterfall 於 10-1-11 01:14 發表
I want to know also.

Please PM me.

Many thanks!!

PM咗你啦。想知其他就睇上面回覆啦。

‹ 上一主題|下一主題