用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急急急!!! 大家覺得將軍澳比華利幼稚園如何? ...
go

急急急!!! 大家覺得將軍澳比華利幼稚園如何? [複製鏈接]

大家覺得將軍澳比華利幼稚園(康盛花園)如何?
   0    0    0    0

你in左未呀?我11月果陣in左,in既時候,感覺幾好,但場面好似好冷清咁,睇BK媽咪既意見,佢應該除時都有位,我諗唔洗咁急囉,佢即時收左阿仔,有兩個星期時間交留位費,后來有第二間offer,就無交錢囉

原帖由 wko1029 於 10-1-6 10:29 發表

我阿囡而家係果到讀2歲班, 佢自從返左學後講野叻左好多,成日同我講佢好鍾意返學,試過幾次星期六起左身話要返學,同佢講話唔駛返佢就喊,佢成日提住兩個先生(班主任和外籍先生),又話好鍾意佢地,阿女成日唱英文歌,有時又自言自語係到講英文,比我感覺這間學校都幾好,環境又寧靜, 佢地教學程度都幾深,阿女而家都有學中文生字(e.g.車, 人,門,水...等等)每日都會有20分鍾英文班(外籍先生教),一星期有三堂普通話,而k1開始佢地放學後有課外活動,(跆拳道和芭蕾舞),先生都ok,幾有愛心,有咩事會即時打離講小朋友係學校程況,開學時學校唔比觀課,話小朋友會返到屋企做番哂出離,又真係喎, 總括離講阿女返學返得好開心,又學到野,係將軍澳離講都算係出名既幼稚園,個人認為這間幼稚園都幾好,籍得考慮

原帖由 wko1029 於 10-1-6 10:29 發表

原帖由 candykiki123 於 10-1-6 14:57 發表
我阿囡而家係果到讀2歲班, 佢自從返左學後講野叻左好多,成日同我講佢好鍾意返學,試過幾次星期六起左身話要返學,同佢講話唔駛返佢就喊,佢成日提住兩個先生(班主任和外籍先生),又話好鍾意佢地,阿女成日唱英文歌,有時又 ...

唔該哂!!!
‹ 上一主題|下一主題