用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 星期六,日的playgroup
go

星期六,日的playgroup [複製鏈接]

請問大家有冇D星期六,日有堂而又好嘅playgroups介紹呢?謝謝!
   0    0    0    0

你想要物野類型呀, 地點 , 有好多呀

想搵D for 2-3歲嘅小朋友嘅playgroup, language or music or 做吓手工咁, 乜都有D果類.
我囡囡依家返緊多多,幾好㗎,但佢就嚟兩歲,而2-3歲班就full哂,所以想搵吓有冇其他囉!如有星期六下晝or星期日就最好啦,因我想自己同個女去上堂.
想搵九龍區的.
Thanks!

我個仔而家返緊o個間,叫Amazing Language,好似星期六會有新既French playgroup呀!其實我都想畀個細女試下,但又唔知有無人參加,所以如果邊個媽咪有興趣一齊join都好呀!

Amazing Language用物形式上課, 我之前都報trail class 但無去到。
abbiemama, 我上緊太子音樂班 同北角playgrop, 太子係星期六, 我同女女上, 好開心, 主要同小朋友一起玩, 聽音樂做動作... 北角就好似一般形或, 做下勞作, 玩game, 食下野, 因我要返工唔想小朋友成日對住工人, 多多pg 好嗎

我都想知 .. 依家女女快 2 歲 ..
都係想搵 d 乜都有的 playgroup 佢玩吓 ..
其實都係想佢接觸多 d 人 .. 唔好咁怕羞 ..

Hi tinaleung, 可否pm太子音樂班同北角playgroup嘅information比我呢?唔該晒!
我覺得多多唔錯㗎,囡囡學到很多,佢17個月大返到依家,下個月兩歲啦!
佢之前好怕人又好怕醜的,依家好好多啦,起碼唔會一見陌生人就喊,有時仲會打招呼tim!
但就係貴囉,but if 囡囡讀得好讀得開心咁都OK嘅:)
我就鐘意佢乜都有,好似返nursery咁.

原帖由 tinaleung 於 10-1-11 17:18 發表
Amazing Language用物形式上課, 我之前都報trail class 但無去到。
abbiemama, 我上緊太子音樂班 同北角playgrop, 太子係星期六, 我同女女上, 好開心, 主要同小朋友一起玩, 聽音樂做動作... 北角就好似一般形或, 做 ...

星期六朝早啱唔啱呢?
我在奧海城附近上,主要係英文同普通話
都係native老師
http://www.crocodilezone.com/

My elder son when to Gymboree.  He has so much fun there at the gym.  He has many interaction with other kids too.  Plan to join their Art Class soon when my younger son is ready for their gym. They can both go there are the same time.  One place for 2 kids, not a bad idea for a lazy mum.

我想我仔仔以前上太子的Playgroup適合妳需要,可以睇www.a-kids.org

原帖由 sarah_0719 於 10-1-9 09:51 發表
我個仔而家返緊o個間,叫Amazing Language,好似星期六會有新既French playgroup呀!其實我都想畀個細女試下,但又唔知有無人參加,所以如果邊個媽咪有興趣一齊join都好呀! ...

pls PM me !!

閱讀花園既playgroup

簽名被屏蔽

tinaleung,

could you tell me the info for "太子音樂班"

Thanks

原帖由 tinaleung 於 10-1-11 17:18 發表
abbiemama, 我上緊太子音樂班 同北角playgrop, 太子係星期六, 我同女女上, 好開心, 主要同小朋友一起玩, 聽音樂做動作... 北角就好似一般形或, 做 ...
‹ 上一主題|下一主題