用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到統一派位通知信了嗎?
go

收到統一派位通知信了嗎? [複製鏈接]

edb說一月上旬寄來,有家長收到了嗎?何時是交表deadline?現時還心大心細,未能決定第一志願填哪間。
   0    0    0    0

我沒有申請自行分配,也沒有申請幼稚園的學券,會收到教署的信件嗎?

如果沒有申請自行分配學位,沒有教署小一派位信件。
自已打電話去教署問吓,攞派位的資料。

原帖由 fatgoat 於 10-1-5 11:18 發表
我沒有申請自行分配,也沒有申請幼稚園的學券,會收到教署的信件嗎?

醒目開學勳章

23 & 24 交Form 呀

原帖由 magiccandy 於 10-1-5 11:12 發表
edb說一月上旬寄來,有家長收到了嗎?何時是交表deadline?現時還心大心細,未能決定第一志願填哪間。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

點解我未有form 既?  
原帖由 esmehouse 於 10-1-5 11:59 發表

醒目開學勳章

我都未收到呀

原帖由 hihirita 於 10-1-5 12:43 發表
點解我未有form 既?   
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

等我仲以為又去民政署攞tim, 但我仲未收到喎

醒目開學勳章

我同大家一樣都仲未收到呀....你已經收到?!?!

原帖由 esmehouse 於 10-1-5 11:59 發表

估計是本週尾至下週初.
Regards,
Uncle-DOS
親子升學專欄作家, 升學教育顧問
Uncle-DOS 《升小攻略》專欄

醒目開學勳章

唔該哂...我仲驚寄失咗添!!! 咁封信係有D咩??? 所屬網資料 + 選校表???

原帖由 Uncle-DOS 於 10-1-5 23:29 發表
估計是本週尾至下週初.

醒目開學勳章

not yet ar 我只係係教統局個網到睇到

23 & 24 交 Form --- 6 月 5 日放榜

原帖由 臻媽 於 10-1-5 23:22 發表
我同大家一樣都仲未收到呀....你已經收到?!?!

原帖由 esmehouse 於 10-1-6 10:16 發表
not yet ar 我只係係教統局個網到睇到

23 & 24 交 Form --- 6 月 5 日放榜

仲係心心細

大家可能將會係下個星期收到信,因為我今日去咗轉地址,佢話比封派位信我先,因為佢地話將會出信,所以我趕唔到收信而家比咗你先,到時攞封信去選校啦!希望幫到大家!!

thanks for your info.

原帖由 hoiyan 於 10-1-8 00:27 發表
大家可能將會係下個星期收到信,因為我今日去咗轉地址,佢話比封派位信我先,因為佢地話將會出信,所以我趕唔到收信而家比咗你先,到時攞封信去選校啦!希望幫到大家!! ...

剛打去小一統一派位組問,佢話下星期會收到喎,但係已註冊直資嘅小朋友就唔會收到。

原帖由 臻媽 於 10-1-5 23:45 發表
唔該哂...我仲驚寄失咗添!!! 咁封信係有D咩??? 所屬網資料 + 選校表???

驚打劫郵包, 呵呵
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

醒目開學勳章

都真係會驚架
原帖由 kikiboy 於 10-1-8 11:22 發表

驚打劫郵包, 呵呵…

多口一問: 收到通知信係咪 = 收到填寫學校的表格 ?

醒目開學勳章

原帖由 kikiboy 於 10-1-8 11:22 發表

驚打劫郵包, 呵呵…
‹ 上一主題|下一主題