用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浸幼要交留位費﹐有冇人決定唔讀,原因係咩? ...
go

浸幼要交留位費﹐有冇人決定唔讀,原因係咩? [複製鏈接]

浸幼要交留位費﹐有冇人決定唔讀,原因係咩?

我就簡左民生,所以決定唔比留位費,主要因為唔係一定想讀黃錦輝小學 (50%)機會,同始終要比3000學費,但程度淺 ......
   0    0    0    0

i still thinking if should pay or not as it is too easy..... but after 2 years need to go to big lucky draw again is very stressful..

王錦輝小學。

王錦輝小學响沙田喺最出名小學,全校用英語、中文用普通話, 一條龍, 校舍大,   very GOOD>

我都煩緊!! 因怕他程度淺!! 而且唔係包入佢地間小學,只係機會大d!

沙田最出名小學﹖個人心中排名﹖
講直資或津官,最出名都未算吧﹖
響沙田住的papamama可以討論一下。

原帖由 ICU 於 09-12-31 22:09 發表
王錦輝小學响沙田喺最出名小學,全校用英語、中文用普通話, 一條龍, 校舍大,   very GOOD>

浸幼不是一條龍上王錦輝小學的,只是優先咋!
原帖由 ICU 於 09-12-31 22:09 發表

Thanks  you.....

我是沙田區mama,
我想就「出名」客觀回應:
我心中沙田最出名小學: 兩間呂小, 培基.... 甚至是沙官小, 聖心都算出名。
若只說直資: 論出名, 我認為亦是培僑出名好多好多...

王錦輝小學....老實說, 在這區應該都識嘅...但你話最出名...真係不敢認同!

也請各沙田區mama分享意見!

原帖由 BBvivian 於 10-1-1 15:11 發表
沙田最出名小學﹖個人心中排名﹖
講直資或津官,最出名都未算吧﹖
響沙田住的papamama可以討論一下。

終於有沙田區媽媽回應了。我不是住在沙田,但朋友+同事大大話話十多人住沙田同馬鞍山。佢地同小朋友報小學,首選的或認為最好的都是agugi所講的幾間。最出名的未數到王錦輝。
但我去過呢間小學,講校舍大同新則我會認同。

原帖由 agugi 於 10-1-1 23:23 發表
我是沙田區mama,
我想就「出名」客觀回應:
我心中沙田最出名小學: 兩間呂小, 培基.... 甚至是沙官小, 聖心都算出名。
若只說直資: 論出名, 我認為亦是培僑出名好多好多...

王錦輝小學....老實說, 在這區應該都識嘅. ...
‹ 上一主題|下一主題