用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有冇人今年有訂冬季校服呀!好有問題?
go

有冇人今年有訂冬季校服呀!好有問題? [複製鏈接]

今日學校派D冬季校服,好有問題,因為之前派咗兩絛褲係厚質,入面係綿,但係今日派個一件外套和條褲,既然入面係網質,完全唔似冬天校服,如果D人唔知以為係秋裝,叫D細路十二,三度穿件外套和條褲,一定冬死.

0    0    0    0

我仔到現在都未有校褸呀!中碼 no stock, 試過大碼,大得好誇張,嗰2件抓毛衣機乎我都穿得落。細碼又喺騎騎呢呢,2件抓毛衣都喺有大,好似同件外殼不大合比例,抓毛衣連外殼穿又有點緊身,老師又說一定要一套3件同碼,so no choice,唯有等,但我估中碼嗰2件抓毛衣應該會大好多吓。總之,邊個碼都喺衣不稱身。

係呀,我買了兩套添呀(激死),而家我同學校講要換一套厚質,學校明天會換比我,好似今日更凍,我都係著自己衫咋!

下有分厚同薄架咩?? 唔係化?! 佢套校服都唔平架喎(其實我有些覺得係貴到過份o左, 連我O的讀St. Cat 的朋友都話貴, 運動裝校服佢地唔使一百蚊套, 我地要$250) 點算, 我都奇怪點解條褲薄到咁, 我著o左添喇, 學校仲欠我一套運動服同校褸呀!

原帖由 MANDYYMWONG 於 09-12-17 10:14 發表
係呀,我買了兩套添呀(激死),而家我同學校講要換一套厚質,學校明天會換比我,好似今日更凍,我都係著自己衫咋!

厚質係舊款,薄質係新款.學校話依幾年都暖化,有d家長話如果天氣暖著厚質d細路會出哂汗出粒粒,所以學校要改良.

我昨天都收到之前訂的校服,運動褲真係好薄喎,點著呀,就算改良都唔好網底加尼龍,普通棉質褲都好呀,d小朋友係咁著實凍親.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

學校多直口話如果凍可以自己穿多內褲加係條褲入面&穿自己d褲.但係薄咗價錢都要平d呀!
‹ 上一主題|下一主題