用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 為左91網搬去沙田
go

為左91網搬去沙田 [複製鏈接]

請問有無人為左91網搬出沙田呢?小女現在k2, 我及老公都心儀沙田的基督教小學,所以想大家交流下。

0    0    0    0

咁你有冇調查過係咪住該區抽中心儀學校的機會率會高呢?

0甘點都有2個機會law

當然啦,另外就係,第二輪抽中第一志願的機會高唔高?資如好似net41咁就無謂搬囉

我是88網, 今年已派獲91網學校, 應該o廿講91網多方面都理想的, 如樓價, 租金雖比新界其他地區貴, 但相對41的, 一定較平而且環境好住, 河2邊好寧靜, 出kln or 去hk 都好便利, 有大型mall. 但91 好似無咩新樓, 反而88 有多d, 所以搬91 預買2手樓.  我就因為唔住市區的, 所以一定係沙田

91 的學校, 除卻3間頭熱, 其他的選擇也多, 但要數歷史久遠學校如ls, 少了呢d多年歷史學校, 相對父母畢業生的5分的人比41 又少dd, 應該話91的學校at least 您都可簡到3-4 間您想簡的, 但88就得2間叫好d
所以91 也是不錯的選擇呵
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8

醒目開學勳章

原帖由 kenzonat 於 09-12-16 22:55 發表
請問有無人為左91網搬出沙田呢?小女現在k2, 我及老公都心儀沙田的基督教小學http://ads.baby-kingdom.com/www/ ... 4468&n=a136fd08,所以想大家交流下。 ...

我反而因為係91網搵唔到心水, 搬左去89網.

89 都總好過88,  88得間沙官同陳元喜.
89 就主風

91 就2間呂小, 培基, 胡素貞, 梁巨鏐, 朱正賢.

原帖由 km1357 於 09-12-21 13:36 發表

我反而因為係91網搵唔到心水, 搬左去89網.
惟有基督在我們還作罪人的時候為我們死, 神的愛就在此向我們顯明了~羅馬書 5:8
‹ 上一主題|下一主題