用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生result
樓主: Freeb
go

民生result [複製鏈接]

請問你小朋友是大女嗎?

原帖由 SNOWPUI 於 09-12-12 21:23 發表
我諗收唔收可能同interview無關 ....
因為interview當日小朋友原全唔明老師問咩, 亦無睬老師 (她說普通話的~),
不過竟然是收左, Am class (???)
(請不要介意, 不是曬命,但真的不明白他們的收生標準 ) ...

Yes, My Son in MS K3, ONLY >66% GOTO p1 BECAUSE k3 has 8class in 28~30pupils. But P1 has 4class x 35~40pupils. Therefore, 160/240 is 2/3. Understandard.
原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 15:50 發表

有人同我講MS 既K 只有6成(可能7成)機會入番佢既P
如果入唔番佢既P ....你會點算? 好大情度上係睇你有無打算幫小朋友考C小.
MS 既K 都會比較淺 (同KV比).
我估如果只係講考C小. KV一定比MS 算數高 ...
我的甜蜜照歡迎參觀晉晉的第一個網頁[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/167802]歡迎參觀弟弟皓皓的新網頁:[/url=http://www.babyhome.com.tw/bb/167802]http://lilypie.com/pic/070131/q0iP.jpg[/img]

我b係07/10, reject letter! 但當天表現超好, 咩都肯做, 連老公都話收硬, 真係唔明佢用咩準則收人

有無人未收到信呢?我仲未收到呀!

原帖由 princesskit 於 09-12-12 22:16 發表
我b係07/10, reject letter! 但當天表現超好, 咩都肯做, 連老公都話收硬, 真係唔明佢用咩準則收人

當日我in完已經出過post講
其實我覺得係睇家庭background

原帖由 juliet 於 09-12-12 22:06 發表
Yes, My Son in MS K3, ONLY >66% GOTO p1 BECAUSE k3 has 8class in 28~30pupils. But P1 has 4class x 35~40pupils. Therefore, 160/240 is 2/3. Understandard.

不過我想問下點解呢度講佢既小一有22x個位呢?
http://www.chsc.hk/primary/tc/schooldetail.asp?sch_id=520&viewpart=5

原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 22:18 發表
當日我in完已經出過post講
其實我覺得係睇家庭background

....... ......
Nothing to say la....Fire!!!!!!

我真係好鬼8掛呢!你又會去民生嗎?
原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 22:26 發表

不過我想問下點解呢度講佢既小一有22x個位呢?
http://www.chsc.hk/primary/tc/schooldetail.asp?sch_id=520&viewpart=5

原帖由 BBG1 於 09-12-12 22:28 發表
我真係好鬼8掛呢!你又會去民生嗎?

哈哈似乎你好關心我個仔既去向
你個係仔定女呀?想結拜定對親家?
pm再講啦

我會放棄MS OFFER, 就因為只得60幾%入到小學, 但民幼既程度, 我有小小保留, 到K3考小學, 讀緊既幼稚園都唔要既學生, 你諗其它學校會點諗呢?? 我不是說這些學生唔得, 只不過考學校時會令學校有懷疑, 所以我唔博.

我個真係女呢!哈哈

原帖由 BBG1 於 09-12-12 22:31 發表
我個真係女呢!哈哈

你like 唔likely周x倫先.我仔係小年版周x倫

我仲未..........
原帖由 BBG1 於 09-12-12 22:17 發表
有無人未收到信呢?我仲未收到呀!

我覺得可能非常睇重張問卷o既答案。

坦白講,阿女當日表現麻麻,老師對佢亦無耐性。不過張問卷就好俾心機去搵料作答。

P1 有6班先o岩

原帖由 juliet 於 09-12-12 22:06 發表

好有才華呢!
原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 22:33 發表

你like 唔likely周x倫先.我仔係小年版周x倫

我個朋友張問卷亂黎!錯字百出都收左呢!
原帖由 B.B.BaBa 於 09-12-12 22:36 發表
我覺得可能非常睇重張問卷o既答案。

坦白講,阿女當日表現麻麻,老師對佢亦無耐性。不過張問卷就好俾心機去搵料作答。

原帖由 BBG1 於 09-12-12 22:43 發表
我個朋友張問卷亂黎!錯字百出都收左呢!

咁一定背景非凡...

一般家庭呢!文職人士

原帖由 BBG1 於 09-12-12 20:55 發表
仲未收到信,可能因為我in當日忘了拿出世紙,1/12才補交,所以遲D有信掛!我估都係凶多吉少啦!

好似唔關出世紙事, 因為佢都無check我地~
‹ 上一主題|下一主題