用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人收到教育部寄的信
樓主: WeWeWahWah
go

有無人收到教育部寄的信 [複製鏈接]

醒目開學勳章

真係好唔公平架

突然間個舅父又會唔返工幫人湊仔、又或 d 太婆 / 太嫲湊“失”,比我都唔會信啦

原帖由 mmkk203 於 09-12-17 00:36 發表
真的好不公平. 若然小朋友冇任何私校back up. 又抽唔中, 咁咪好慘?????
所以我建議太家打電話去教統局 話下佢地, 叫佢地執得嚴d.....
尤其對個d 借親戚的, or 用監護人 個d....真係好衰law....真係好唔fair的!!!!! ...
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

教統局只需要同學校合作就可以睇下有幾多人用假地址,check 一 check 校巴 / 褓姆車路線就知啦,依樣一定冇得呃,除非做戲做全套 quit 左份工 / 唔坐校巴 / 褓姆車自己湊返學放學啦

教統局只係寄信問攞 additional 嘅文件喎,人地一定會預備好晒架 仲等緊寄番比你添

原帖由 Charlotte_mom 於 09-12-18 10:09 發表
我同esmehouse唸既一樣, 如果規定校巴/保母車只可以去註冊地址, 睇下仲有無人借地址丫??!!
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

原帖由 esmehouse 於 09-12-18 10:27 發表
教統局只需要同學校合作就可以睇下有幾多人用假地址,check 一 check 校巴 / 褓姆車路線就知啦,依樣一定冇得呃,除非做戲做全套 quit 左份工 / 唔坐校巴 / 褓姆車自己湊返學放學啦

教統局只係寄信問攞 additi ...

到時咪有保母車接駁服務。

政府有無要求監護人簽聲明. 在簽明位寫如作假聲明要負刑事責任坐監一年. 我估好少人肯為朋友犯法.
‹ 上一主題|下一主題