用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) any mama papa attending Pui Ching interview tomorrow ...
樓主: twins_daddy
go

any mama papa attending Pui Ching interview tomorrow? [複製鏈接]

原帖由 BBG1 於 09-12-12 12:51 發表
NICOLE123 我想問你一樣題外話,如果培正都收你,你會讓仔仔入kv還是培正呢?(我8掛一問ja!)

100%培正

醒目開學勳章

原帖由 lpcjoe 於 09-12-12 08:46 發表
Some of the children may have already got a seat in other kg. They may give up the chance so the competition may not so strong.

同意.  所以係未必3000+人來爭位的.
雖然我無份參與, 但都祝呢到既媽咪+小朋友成功.

有冇媽咪可以share下培正係點interview..會問小朋友同家長咩ga...可否share一下...因我個b下個week會in 培正呀...many thx!!^.^

原帖由 claudiayk 於 09-12-12 17:27 發表
有冇媽咪可以share下培正係點interview..會問小朋友同家長咩ga...可否share一下...因我個b下個week會in 培正呀...many thx!!^.^

唔會問家長問題.
先係操場排隊
跟住一位家長同小朋友上班房玩玩具(15人左右)
跟住老師叫NO 5個人左右一批
跟住老師帶小朋友入另一間房.家長係門口等
5分鐘後小朋友出番來.走得
如果小朋友喊.老師會比機會你最後一組入
如果都係喊...基本上唔洗IN...99%唔收了

今朝一早打電話比學校,問可唔可以改時間,個老師好決絕話有醫生紙都唔改得時間...
咁食完藥嘅仔仔,全程+吓+吓好似未訓醒咁..重要我抱住上樓梯..
好彩佢都肯拖住老師入去,佢咁嘅狀態肯入去,
我都巳經覺得佢好乖架LA..

原帖由 KLCHO 於 09-12-12 18:17 發表
今朝一早打電話比學校,問可唔可以改時間,個老師好決絕話有醫生紙都唔改得時間...
咁食完藥嘅仔仔,全程+吓+吓好似未訓醒咁..重要我抱住上樓梯..
好彩佢都肯拖住老師入去,佢咁嘅狀態肯入去,
我都巳經覺得佢好乖架LA.. ...

下....咁絕
我今早仲係度諗不如唔好去IN打電話比老師..不過又再諗E生都未開..IN完再去睇E生剛剛好..
算啦仔仔盡哂力架喇!
好叻仔.我都比十個叻自己個仔.
決定買份大D既聖誕禮物比佢

anybody know exactly what  happened inside the room where there were only kids and teachers???

原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 18:20 發表

下....咁絕
我今早仲係度諗不如唔好去IN打電話比老師..不過又再諗E生都未開..IN完再去睇E生剛剛好..
算啦仔仔盡哂力架喇!
好叻仔.我都比十個叻自己個仔.
決定買份大D既聖誕禮物比佢 ...

原帖由 twins_daddy 於 09-12-12 19:22 發表
anybody know exactly what  happened inside the room where there were only kids and teachers???

係只有小朋友同老師
好似係玩玩具

Thx! NICOLE123.....you are so nice^.^

請問係一月幾多號派彩? 唔系好sure .  Thanks

原帖由 hellojenny 於 09-12-13 01:07 發表
請問係一月幾多號派彩? 唔系好sure .  Thanks

22/Jan知道結果.

醒目開學勳章

原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 19:30 發表

係只有小朋友同老師
好似係玩玩具

係呀,我女話玩車車,問車車顏色,要舉手講自己名,老師問最喜歡什麽玩具......

阿女說在課室內玩玩具,有車車、BB、奶奶,她說得很輕輕鬆鬆。
小小媽咪
‹ 上一主題|下一主題