用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區
樓主: happymum1
go

2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區 [複製鏈接]

大家好. my baby girl got am class offer, 上幼孝班.

8月bb. 百無人士. 面試表現幾好(媽咪自己覺得).  

想請教係咪waiting list都有分am同pm? 係既話又點分? am會唔會大機會d?

各位好,

我囡囡都收o左上午班一個上幼考另一個上幼義請大家多多指教:)!

醒目開學勳章 王國長老

elmolly,
我聽朋友講佢封信係有講 waiting  am 家.

原帖由 elmolly 於 09-12-13 00:06 發表
想請教係咪waiting list都有分am同pm? 係既話又點分? am會唔會大機會d?
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

pwvicky,
恭喜你. 你是否有一對孖女/仔/龍鳳

因我當日也見到不少孖的小朋友 (好可愛呢)

原帖由 pwsvicky 於 09-12-13 00:24 發表
各位好,

我囡囡都收o左上午班一個上幼考另一個上幼義請大家多多指教:)!
主愛我

回覆 1# JoJo 的文章

Yes! 係一對孖囡.:) ...............

JoJo 版主, 請問你小朋友英文如何呢?  雖然人仔細細冇理由要佢樣樣識, 又唔想催谷佢乜野, 只係呀囡讀緊間學校係有native speaker成日同佢地傾計, 所以佢完全唔驚外國人, 有限既英文都okay...

所以想問下英文老師是否ABC?  Thanks!

原帖由 JoJo 於 09-12-12 15:20 發表
學校是沒有native teacher, 英文堂是由本地老師教的,
有普通話堂

醒目開學勳章 王國長老

幸福女子,

你叫我JoJo 得啦. 版主也只是個虛函罷了

我的小朋友現在已經讀小學了. 因由細開始也有出去返英文班, 所以他對外國人不會感到害怕或陌生.

我明白家長的憂慮和擔心. 所以我才在這兒以舊生家長身份儘量解答問題.

學校的英文堂在K1 會教 Phonics, 英文堂是說英語的. 而學校的英文老師也曾到外國授訓再回來教小朋友英文.

原帖由 幸福女子 於 09-12-13 13:31 發表
JoJo 版主, 請問你小朋友英文如何呢?  雖然人仔細細冇理由要佢樣樣識, 又唔想催谷佢乜野, 只係呀囡讀緊間學校係有native speaker成日同佢地傾計, 所以佢完全唔驚外國人, 有限既英文都okay...

所以想問下英文老師是 ...

主愛我

回覆 108# JoJo 的文章

JoJo謝謝您!  相信我們將來必有機會見面呢!

另, 可否告知您小朋友在外那裏學英語?  自問英文水皮, 係屋企比倒佢既support唔多..

醒目開學勳章 王國長老

幸福女子,
我們將來一定有機會見面

另我 PM 了一些資料給你. 希望有用!

原帖由 幸福女子 於 09-12-13 14:57 發表
JoJo謝謝您!  相信我們將來必有機會見面呢!

另, 可否告知您小朋友在外那裏學英語?  自問英文水皮, 係屋企比倒佢既support唔多..
主愛我

回覆 110# JoJo 的文章

實在太好!  謝謝你...

醒目開學勳章 王國長老

chick1stbb,
忘了對你說恭喜添!!

原帖由 chick1stbb 於 09-12-12 23:03 發表
大家好. my baby girl got am class offer, 上幼孝班.

8月bb. 百無人士. 面試表現幾好(媽咪自己覺得).  
主愛我

你好JoJo版主,
唔好意思, 想請問一下pm轉am機會大唔大? 還是會由am waiting list 先補上? 我BB入到下孝班, 很開心同安心吖, 因為佢係10月細B, 之前兩間KG面試表現幾好都無offer......另, 可否 pm 外面的英文班資料給我, many thanks!!

醒目開學勳章 王國長老

Hi ahnew,
我記憶中過往K1, 由 pm 轉去 am 既成功例子不多. 更何況今年既競爭咁大. 我諗機會微一點 (個人認為). 但你也可以照試下寫信 (唔做唔安心嘛, right?)

英文資料已比左你啦.

原帖由 ahnew 於 09-12-14 01:08 發表
你好JoJo版主,
唔好意思, 想請問一下pm轉am機會大唔大? 還是會由am waiting list 先補上? 我BB入到下孝班, 很開心同安心吖, 因為佢係10月細B, 之前兩間KG面試表現幾好都無offer......另, 可否 pm 外面的英文班資料給 ...
主愛我

咁得意....我以為孝班是大慨5-6月出世的小朋友讀....義班是比較細小朋友讀....我見今年開學有一班全班都比較細...

jojo....我個仔收左上幼義呀...謝謝你為他祈禱!!!!!!

其實我都想起我個仔都有貼label...不過, 唔記得什麼顏色...我個仔係教徒...亦有家姐正就讀聖大...所以我想個label都係 for 分課室interview....

原帖由 JoJo 於 09-12-13 10:18 發表
pwvicky,
恭喜你. 你是否有一對孖女/仔/龍鳳

因我當日也見到不少孖的小朋友 (好可愛呢)

醒目開學勳章 王國長老

七點半,
恭喜晒!!

原帖由 七點半 於 09-12-14 09:50 發表

jojo....我個仔收左上幼義呀...謝謝你為他祈禱!!!!!!
主愛我

七點半,
Congratulations!

As I know, 09-10 K1 信班是比較細既小朋友讀.

原帖由 七點半 於 09-12-14 09:50 發表
咁得意....我以為孝班是大慨5-6月出世的小朋友讀....義班是比較細小朋友讀....我見今年開學有一班全班都比較細...

其實我都想起我個仔都有貼label...不過, 唔 ...

醒目開學勳章

我係waiting list am ar

原帖由 iadalovebb 於 09-12-14 10:53 發表
七點半,
Congratulations!

As I know, 09-10 K1 信班是比較細既小朋友讀.

我家細佬b 成功入左上幼信, 不過佢5月出世, 我都唔明會入番家姐以前細仔班...星期六去問吓先

原來有分大仔細仔班......? 咁都好, (我估)大家進度應該差唔多~
咁可能今年孝班係細仔班, 因為我個係10月細B入了下孝班.
‹ 上一主題|下一主題