用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區
樓主: happymum1
go

2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區 [複製鏈接]

有點兒suprise你會記得我....

明天我不去因為細佬唔比去...加上細佬仔學校明天有聖誕function...

看看下一個function...可不可以見到你.....

原帖由 JoJo 於 09-12-11 15:11 發表
七點半,
為你祈禱. 明天會否去旅行嗎?

醒目開學勳章 王國長老

七點半,
你是大家庭的一份子, 我怎會不記得你呢

還記得舊年這個時份你問了不少問題啊

我相信你總有機會見到我. (一定會)
見唔到我, 見住 Tina 先

原帖由 七點半 於 09-12-11 15:16 發表
有點兒suprise你會記得我....

明天我不去因為細佬唔比去...加上細佬仔學校明天有聖誕function...

看看下一個function...可不可以見到你.....
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

嘩!! 你好厲害...仲記得我上年問左好多問題....哈哈....我記得上年用左幾日時間去睇晒part 1 至現在的 part 4...當時好緊張...

今年又要繼續緊張阿仔....過多兩年又要煩升小學......

其實我見有家長與tina相認...我都唔知點樣認得出...日後我會留意多些....可能今年阿仔interview時我已經見過你....

原帖由 JoJo 於 09-12-11 15:23 發表
七點半,
你是大家庭的一份子, 我怎會不記得你呢

還記得舊年這個時份你問了不少問題啊

我相信你總有機會見到我. (一定會)
見唔到我, 見住 Tina 先

...

醒目開學勳章 王國長老

咦... 你由part 1 睇到 Part 4. 咪見到我好多留言囉.

我相信你見過我的 .

現今做父母, 常常也會為小朋友擔心這擔心那. 我是好明白的. (因我也是一樣呢 )
在此祝你仔仔成功!

原帖由 七點半 於 09-12-11 15:56 發表
嘩!! 你好厲害...仲記得我上年問左好多問題....哈哈....我記得上年用左幾日時間去睇晒part 1 至現在的 part 4...當時好緊張...

今年又要繼續緊張阿仔....過多兩年又要煩升小學......

其實我見有家長與tina相認... ...
主愛我

大家好,我囡囡收了上幼孝班,很高興認識大家!

醒目開學勳章 王國長老

恭喜晒!

原帖由 幸福女子 於 09-12-11 16:12 發表
主愛我

Hello~ 我囡囡都收了下孝班!
我好欣賞聖大咁快出 result .... 唔洗一個星期!

係呀...在眾多留言裡面我竟然見到一個同事....係RossiKwan 唔知你識唔識佢...哈哈!!!

原帖由 JoJo 於 09-12-11 16:02 發表
咦... 你由part 1 睇到 Part 4. 咪見到我好多留言囉.

我相信你見過我的 .

現今做父母, 常常也會為小朋友擔心這擔心那. 我是好明白的. (因我也是一樣呢 )
在此祝你仔仔成功!

...

原帖由 幸福女子 於 09-12-11 16:12 發表

恭喜~~恭喜呀~~~

我個囝收左做下孝..想請問佢地一班有幾多學生??請問可唔可以轉做上午班呀??

REJECT letter ar..
唔知係咪因為我個仔係07/11 月底既細b
其實我地覺得佢果日interview 既表現幾好ar..

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

k66,
一班大約30人. 會有三位老師負責.

原帖由 k66 於 09-12-11 19:01 發表
我個囝收左做下孝..想請問佢地一班有幾多學生??請問可唔可以轉做上午班呀??
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

genie100,
出年再黎. 我敢肯定一定會成功

加油, 我支持你, 為你祈禱!

原帖由 genie100 於 09-12-11 23:10 發表
reject letter too, as expected.
smallsmall boy december............
next year, i will fight again!
i'll be back
and i will fight for other dream kindergarten.!!
主愛我

jojo

我介紹既2個朋友都唔收呀, 佢地2個都係大b來架. 而且其中有一個仲係舊生既妹妹添. 都入唔到, 我frd好失望呀! 都登佢煩, 因為佢諗住入硬, 都無去再考其他幼稚園添. e家唯有等開左學之後再去插班囉.

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
係呀. 我有朋友也是On waiting .

今年真係太多人報名了. 我會為我識既朋友但仍未能入到而祈禱.

原帖由 ckckcktina 於 09-12-12 00:42 發表
jojo

我介紹既2個朋友都唔收呀, 佢地2個都係大b來架. 而且其中有一個仲係舊生既妹妹添. 都入唔到, 我frd好失望呀! 都登佢煩, 因為佢諗住入硬, 都無去再考其他幼稚園添. e家唯有等開左學之後再去插班囉. ...
主愛我

thx, 一班30人..我見佢地應該有7 班..即係今年會收210人。...唔好意思咁多問題..亦想問下, 佢地有無native teacher 教英文及國語。

謝謝

醒目開學勳章 王國長老

學校是沒有native teacher, 英文堂是由本地老師教的,
有普通話堂
主愛我

題外話:
學校寄回都係一封回郵信封給家長們,點解佢要我地俾四個回郵信封咁多既? 剩下來的學校怎樣處理?????? 學校保存........咁咪淨賺郵費都幾和味囉?!

醒目開學勳章 王國長老

如獲取錄,  學校打後還會再寄信通知 (包括新生日, 迎新日等等)

我印象中那時有用剩也寄回給我的.

如有問題. 歡迎致電學校查詢, 她們好樂意解答問題的!

原帖由 2008c9 於 09-12-12 16:25 發表
題外話:
學校寄回都係一封回郵信封給家長們,點解佢要我地俾四個回郵信封咁多既? 剩下來的學校怎樣處理?????? 學校保存........咁咪淨賺郵費都幾和味囉?! ...

主愛我
‹ 上一主題|下一主題