用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 請問有冇人已經收到民生幼稚園K1的取錄信 ...
go

請問有冇人已經收到民生幼稚園K1的取錄信 [複製鏈接]

請問各家長,有沒有人已收到信呢? 謝謝!
   0    0    0    0

應該無咁快掛!

知唔知民生會幾時再寄出?

佢果度話16號之前喎,應該差唔多架啦,要留意吓個信箱啦

原帖由 conniew117 於 09-12-11 09:55 發表
知唔知民生會幾時再寄出?

剛致電民生,話會16号收到

面試結果出得八八九九, 我個囡在民生面試表現很好, 我給她九分, 但早前收到其他結果後,明白到不是表現好學校就會選你, 所以我都唔會期望太高, 畢竟都是3000人選300人, 1/10機會, 希望大家都抱著平常心面對結果, 不要太緊張, 我喜歡早前有位家長於另一TOPIC留下一句話"東家唔讀讀西家"

我個囡個日in得好差(本地老師問問題時).....但同外籍老師傾計就好開心, 成日露齒笑,又同佢唱歌跳舞......而老師問我問題後.....讚我...話我同佢d親子活動編排得好好....所以如果民生收佢...可能係我in得好 or 外籍老師有比分....

我都領教過了"不是表現好學校就會選你"!! 因此我唔敢抱好大希望.  我心情好矛盾, 好想快d收到result, 但又怕再一次收到reject letter.  覺得一日未收到result, 我仲有希望o甘!! 唉!  好辛苦

原帖由 hellojenny 於 09-12-11 12:09 發表
我都領教過了"不是表現好學校就會選你"!! 因此我唔敢抱好大希望.  我心情好矛盾, 好想快d收到result, 但又怕再一次收到reject letter.  覺得一日未收到result, 我仲有希望o甘!! 唉!  好辛苦 ...

I do agree with you whatever your child had a good performance at the interview, the result always be negative. I do believe that they much concern the parents background rather than the child's performance. This is the rule of game. However, don't give up. + oil!

平常心啦,我呀女都未有人收,都等緊結果,仲有幾個INTERVIEW要去,今年真係好多人,無計!

醒目開學勳章

我問過阿囡而家N1既老師
佢地點去選擇 小朋友未必是答齊哂問題就收
返而會留意小朋友乖唔乖 聽唔聽話咁
所以有時見到D 媽媽話 小朋友in得好好但唔收
我都是順其自然 收就收 唔收就另選他校

我囡囡就係掛住玩唔答老師問題....人地問佢眼睛係邊....佢望住老師眨眼....我比佢激死 .....不過算啦...收唔收有事都好講緣份.....

原帖由 WanWah 於 09-12-11 12:45 發表
我女女08年interview都係唔係全部答哂, 只係掛住玩...所以收咗佢我都有啲surprise....

有無人知道民生係會有2種定3種既result?

1/ accept or reject
2/ accept or waiting or reject

醒目開學勳章

原帖由 conniew117 於 09-12-11 14:24 發表
有無人知道民生係會有2種定3種既result?

1/ accept or reject
2/ accept or waiting or reject

我都好心急, 希望有機會啦~

我都好心急 不過唔抱太大寄望了 亞女in最後一個 等到發脾氣話要走 老師問問題又唔答........唉

有人問過民生老師, 今年有成差不多 4000 人報名, 選300人, 大家唔好唔記得, 佢地有幾班 playgroup 學生, 可能有些位會預留比佢地, 所以真正未必有 300 個位, 可能只得 250,唉..... 超多人..... 都係抱著平常心面對結果吧 .....

原帖由 yiuyiumom 於 09-12-11 11:32 發表
面試結果出得八八九九, 我個囡在民生面試表現很好, 我給她九分, 但早前收到其他結果後,明白到不是表現好學校就會選你, 所以我都唔會期望太高, 畢竟都是3000人選300人, 1/10機會, 希望大家都抱著平常心面對結果, 不要 ...

我地interview果日遲到,我諗都係匈多吉少

原帖由 路人甲2012 於 09-12-11 21:31 發表
有人問過民生老師, 今年有成差不多 4000 人報名, 選300人, 大家唔好唔記得, 佢地有幾班 playgroup 學生, 可能有些位會預留比佢地, 所以真正未必有 300 個位, 可能只得 250,唉..... 超多人..... 都係抱著平常心面對結 ...

原帖由 heiheigirl 於 09-12-11 12:38 發表
我問過阿囡而家N1既老師
佢地點去選擇 小朋友未必是答齊哂問題就收
返而會留意小朋友乖唔乖 聽唔聽話咁
所以有時見到D 媽媽話 小朋友in得好好但唔收
我都是順其自然 收就收 唔收就另選他校 ...

咦!有機,我個仔剩係答咗咩名,老師叫佢出去玩都唔去,只係坐番原位玩..嘩,爆泠就發囉.....sorry,我癲咗
‹ 上一主題|下一主題