用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 TOM LEE Music Wonderland
go

TOM LEE Music Wonderland

上几个月有日通利打比我话依家唔驶排队,合适年龄报名即读,改左制,请问又无人知?

另外,请问铜锣湾,湾仔同太古城大家会推介哪一位老师呢?

请指教。谢!

我半年至一年前透過網上報名排隊﹔0甘而家仲有無wait 緊? 點解通利無打比我﹐通知我改制?

我都想問﹐有無媽咪試過太古的centre﹐d導師ok 嗎?

原帖由 trintrin 於 09-12-10 09:19 發表
上几个月有日通利打比我话依家唔驶排队,合适年龄报名即读,改左制,请问又无人知?

另外,请问铜锣湾,湾仔同太古城大家会推介哪一位老师呢?

请指教。谢! ...

早幾日都有打過電話去Tom Lee, 位小姐話出年轉了制度, 再沒有 waiting list ga la...只要你個小朋友年齡OK, 就打去問有冇位...即係好似一般嘅 learning center 咁 lor...

原帖由 ohmygosh 於 09-12-11 00:10 發表
我半年至一年前透過網上報名排隊﹔0甘而家仲有無wait 緊? 點解通利無打比我﹐通知我改制?

我都想問﹐有無媽咪試過太古的centre﹐d導師ok 嗎?
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

係呀,上星期打電話去,佢地話下年改左冇WAITING,剛好尖沙咀有位,仲即時俾左個位我小朋友,一月上堂.

原帖由 coriejungfrau 於 09-12-11 14:12 發表
係呀,上星期打電話去,佢地話下年改左冇WAITING,剛好尖沙咀有位,仲即時俾左個位我小朋友,一月上堂.

hello!我都係岩岩收到call話有位, 都係1月開學.想問你地知唔知呢個course同parsons既兒童音樂鋼琴班會唔會好似呢?

咁到時咪好多人打電話去報名,會唔會一樣好難報到?

原帖由 garfieldsy 於 09-12-14 10:03 發表
咁到時咪好多人打電話去報名,會唔會一樣好難報到?

佢2月1日開始改制,不再需要排隊, 總之你夠年齡 (e.g. music wonderland要3歲2個月)就可以報, 佢會將所有centre所有班有位既資料放上網, 跟住家長自己去番果間centre報名.

好處: 佢地唔駛再聽咁多家長電話查詢, 唔似依家既安排咁, 如果排到你佢地會主動打比我地問我地上唔上, 可以電話揀時間同centre. 今次改制佢地係想簡化佢自己既工作.

壞處: 對於排左好耐就黎排到既家長有一點不公平,排左咁耐依家先改制, 本黎係向好前既list, 2月1日就無分priority, 到時自己要上網睇同埋報名既責任又落番係我地家長自己身上, 要成日check住邊個centre有位咁樣, 都幾煩, 可能睇完去到已無位呢?

所以今次佢比我既時間其實唔ok, 但佢提醒我,如果我唔要呢班,我會繼續on list,向2月1日前如有其他班有位仍會打黎問我讀唔讀, 但2月1日時如果我揀唔到咁以後就我自己上網check同報名. 所以最後都係報左先, 畢竟排左成2年...

原帖由 cwcutecute1 於 09-12-13 23:13 發表

hello!我都係岩岩收到call話有位, 都係1月開學.想問你地知唔知呢個course同parsons既兒童音樂鋼琴班會唔會好似呢?

My daughter tried both:

1) Tom Lee - 12 person + 12 adults in a class, very packed.  The kids can't see or listen to the teacher when they sit at the back (the piano block their view).  We only attended two months then dropped.
I guess the drop out rate is high, so they change the system.  

2) Parsons - 4 kids in a class (adult can go to the class at the last 15 mins)

Personally, don't think kid can learn much in a group.  I prefer 1 : 1 teaching.

Anita Hui - (太古城) 是一個非常非常好的老師,佢好似將會開新班,密切留意!

原帖由 coraw911 於 10-1-6 23:54 發表
Anita Hui - (太古城) 是一個非常非常好的老師,佢好似將會開新班,密切留意!

點好法先?

佢可以令到小朋友好開心咁上堂,適當的時候,又對小朋友有要求,絕不馬虎,又有責任感,我本來諗住比小朋友學2年,但係佢唔肯停,就快第5年啦c

原帖由 coraw911 於 10-1-7 20:41 發表
佢可以令到小朋友好開心咁上堂,適當的時候,又對小朋友有要求,絕不馬虎,又有責任感,我本來諗住比小朋友學2年,但係佢唔肯停,就快第5年啦c

聽落又好似幾好咁wor !
可以令孩子開心的上堂, 仲唔肯停tim !
但學唔學到野呢? tom lee 比唔比家長入去睇堂?

原帖由 rilakmusik 於 10-1-8 08:21 發表

聽落又好似幾好咁wor !
可以令孩子開心的上堂, 仲唔肯停tim !
但學唔學到野呢? tom lee 比唔比家長入去睇堂?

當然學到啦!連阿媽都學到,因為係親子班c

早幾日我都收到電話講唔使再排waiting list, 叫我個仔差唔多3歲就直接去報名就得喇. 不過我怕到時報唔到呀, 點解唔keep個waiting list架?!

原帖由 Ching_Mammy 於 10-1-6 15:21 發表

My daughter tried both:

1) Tom Lee - 12 person + 12 adults in a class, very packed.  The kids can't see or listen to the teacher when they sit at the back (the piano block their view).  We only att ...

Thanks for your reply.

May I know where can I find 1:1 learning piano, which centre or teacher is good? kindly recommended. thanks!

原帖由 cwcutecute1 於 10-1-9 10:45 發表

Thanks for your reply.

May I know where can I find 1:1 learning piano, which centre or teacher is good? kindly recommended. thanks!

我覺得柏X幾好,我幾鍾意初學個套書。