用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2010 創價waiting List~
go

2010 創價waiting List~ [複製鏈接]

各位創價家長請問你地過往有冇waiting list的經驗呢?

最後, 學校有冇call waiting list, 係唔係大部份waiting list既都等到創價學位呢?

因為見到有人話問過創價, 只有部份人係waiting list,  咁waiting list 係唔係好大機會可以入讀創價呢?

我見之前好多人都係6月先收到call? 真係好漫長哦~~

各位2010創價waiting list 的家長, 希望大家可以係聖誕節前收到好消息! 唔洗心掛掛啦!
   0    0    0    0

我有朋友的囡囡當年都係waiting list最後佢寫咗一封信給黃校長,最後接到創價電話收佢囡囡,係下午班就這樣囡囡非常開心在創價渡過三年時間,為何我會清楚,因為這封信係由我撰寫的。哈哈!

當年, 我大仔都係waiting list, 第一次註冊時有部份家長無註冊, 所以註冊後的一, 兩個星期已通知我有位, 我便立即去註冊, 現今大仔已經一年級了
今年, 細女幸運地第一輪已經收左, 今個星期六要註冊, 如果你真的好鐘意創價的話, 最好今個星期六前寫信比黃校長, 因為誠意真的好重要的, 希望你小朋友可以入讀創幼, 成為創幼的小王子, 小公主

原帖由 cfmfjob 於 09-12-9 17:43 發表
各位創價家長請問你地過往有冇waiting list的經驗呢?

最後, 學校有冇call waiting list, 係唔係大部份waiting list既都等到創價學位呢?

因為見到有人話問過創價, 只有部份人係waiting list,  咁waiting list 係唔 ...

我有寫信比黃校長, 能夠做的都已經做左啦! 唯有隨緣, 希望下星期收到好消息.

唉,我都有寫呀,仲諗住親手比佢,點知,學校話佢唔係到,結果比左副校長,但佢唔得閒同我傾,仲同書記小姐傾左幾句,希望今日會接到電話啦!

原帖由 cfmfjob 於 09-12-10 17:14 發表
我有寫信比黃校長, 能夠做的都已經做左啦! 唯有隨緣, 希望下星期收到好消息.

星期一打過電話去問, 佢地d職員話今年好多人註冊, 暫時都未有位比waiting list, 可能要等6月睇下有冇人放棄學位, 我估機會都好微.

唔知多唔多waiting list等創價學位呢?

我上次都有問個書記有幾多人等,佢唔肯答我,淨係話好少部份,唉,等死人啦

原帖由 cfmfjob 於 09-12-16 12:42 發表
星期一打過電話去問, 佢地d職員話今年好多人註冊, 暫時都未有位比waiting list, 可能要等6月睇下有冇人放棄學位, 我估機會都好微.

唔知多唔多waiting list等創價學位呢? ...

唯有再等下囉! 希望到時一齊可以收到創價好消息!

我當年係waiting list入的, 等到6月先收到電話, 而家小朋友k2了。所以如你真係心儀soka的, 唔好咁快就放棄。

原帖由 cfmfjob 於 09-12-16 14:46 發表
唯有再等下囉! 希望到時一齊可以收到創價好消息!

但真係唔知等到幾時好呢....超心急呀!!!!!希望大家都有機會啦....

聽講soka只發出40個waiting list, 有冇人知係咪真?

唔好意思! 講好似40個Waiting list既人好似係我, 但原來係我朋友報錯料, 創價職員冇講waiting list人數, 只係話小部份係waiting list大約幾十人左右啦!

另外, 我朋友佢係rejected, 佢寫左求位信比創價, 這個星期致電問有冇位, 創價職員同佢講" 多謝你咁支持創價, 但唔好意思, 現在waiting list既都冇位, 所以rejected 一定唔會考慮, 所以我地唔好放棄, 希望最終等到好消息!

希望收到好消息啦!

我都係waiting中...大家加油唔好放棄...

有没有WAITING LIST 的小朋友有消息呢?
真的不知道要等到什么时候!!
好心急!!

唉! 唯有再等囉! 如果等到創價回覆有位, 大家記得報料, 咁大家等得來都值得, 最怕係等唔到......, 真係好慘@@.....好失望!

helllo~我地都係等緊waiting list呀~ 我都試過打去問都係話6月先知呀~  而家第2間收o左o既學校要我地買校服~ 都唔知點解要咁早買~ 仲話一定要經學校買~出面買唔到woo~ 我而家都唔知點算~唔買唔知會唔會放棄唔比位我地呢~ 好煩呀~
因為我心儀係創價ma~  我都好想知waiting list有幾多人~  我諗我地點都要擔心多兩個月,學校應該最快6月先通知~
希望我地全部都入到啦~

祈願有心的大家都等到~
我今年都会報K1 aR~但都開始有d 緊張了... 因聴聞有好人都想入...但名額有限...
● 知足常樂 ☆ 一家和樂 ●

等到哪!今天收到pm offer哪!不過要放棄已給學費的全日班,真是一個好難的決定!

好開心, 創價收左我囡囡啦~ ~ 等咁耐都值得! 希望你地都收到好消息!
‹ 上一主題|下一主題