用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山康傑interview
樓主: carolc
go

馬鞍山康傑interview [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 yukiehaha 於 09-12-11 12:10 發表

我想亞b讀康傑試下先,如果唔ok讀1年就轉think,我選依2間都係因為我唔想亞b搭校車,我嗰度係頭站呀,亞b要好早起身,會好悽涼!所以我嘅選擇好少,但除咗依2間,你哋仲有無第3個offer比我諗呀? ...

你住烏溪沙??  我當初報康傑係諗住行路返學架!
人地話boxhill都好, 不過唔易入
選擇係有.. e.g. greenfield, 不過comments相對康傑就無咁好~

原帖由 小曳人 於 09-12-11 12:34 發表

你住烏溪沙??  我當初報康傑係諗住行路返學架!
人地話boxhill都好, 不過唔易入
選擇係有.. e.g. greenfield, 不過comments相對康傑就無咁好~

我住翠擁,我都係諗住康傑可以行路返學,而朗思就可以搭村巴

原帖由 carolc 於 09-12-11 12:33 發表

咁你又唔洗太膽心, 因為你個b 係細b 就算之前都應該未開始接受報名, 不過你而家都可以試下打去問, 因為我覺得好多雖然報咗, 就算交埋留位費都未必會讀...
好似我都交咗幾間... ...

哦!咁都安心d!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 yukiehaha 於 09-12-11 13:01 發表

我住翠擁,我都係諗住康傑可以行路返學,而朗思就可以搭村巴

我地都係呀!

原帖由 yukiehaha 於 09-12-11 13:03 發表

哦!咁都安心d!

係wow, 你話你鐘意think, 咁點解你唔考慮boxhill呢? 其實好似崇真會美善都幾好bor, 佢今年出咗d 書仔同vcd 介紹佢學校, 我覺得佢好細心, 個校長講得又好, 真係可以同康傑比下去!!

原帖由 moonychan 於 09-12-10 17:06 發表
CAROLC

係呀, 直至而家, 一間都未報呀~

威寶都唔平呢. LOCAL 班都$2,900~ 但就慳車費.

我首選係大埔聖保祿呀~ 20個月先派FORM

"首選係大埔聖保祿", 可否分享一下原因? 因為St. Paul Convent? 係Causeway Bay...

carolc

嘩, 威寶 in 1歲多dd既小朋友已經問 what's your name~ 哈哈, 好在你地都話答唔到佢地收姐. 可能係問比家長睇. 越深越好.

我個女聽中文的, 我呢幾日專登問個女"鼻鼻呢, 眼眼呢, 頭頭呢" 佢都指到, 我都好開心, 原來唔洗教佢地大左自然明.

祟真美善係咪 = graceful???? 我覺得呢間麻麻. 冇原因, 個人感受

mamameee

大埔都有間聖保祿幼稚園, 係同銅鑼灣果d同一教區. 我揀大埔st. paul 因為我個係女, 因為 st. paul 由 n1 - n4, 唔洗再煩k1讀邊間, 亦聽聞, st. paul convent/primary 既校長會過去揀人. 雖然唔會揀得多, 但都有個機會. tai po st. paul 亦係一間好kinder~ 所以一試.

交通方便, 我估由mos搭去tai po 都好近, 因為打的都係70幾蚊.

原帖由 moonychan 於 09-12-11 23:51 發表
mamameee

大埔都有間聖保祿幼稚園, 係同銅鑼灣果d同一教區. 我揀大埔st. paul 因為我個係女, 因為 st. paul 由 n1 - n4, 唔洗再煩k1讀邊間, 亦聽聞, st. paul convent/primary 既校長會過去揀人. 雖然唔會揀得多, 但都有個機會. tai po st. paul 亦係一間好kinder~ 所以一試.

交通方便, 我估由mos搭去tai po 都好近, 因為打的都係70幾蚊...

我都係度研究緊大埔SPN, 我都喜歡佢因為一條龍上St. Paul Convent, 所以我相信大埔SPN嘅英文應該唔錯, 但事實上, 其實佢有咩好?  我知得唔多. 請多多分享. 另外, 係咩比阿囡讀男女校好d呢? 都要再諗!

佢唔係直上st paul convent嫁.

我朋友係causeway bay spn 既ex-teacher, 佢話tai po spn 都辦得唔錯. 我就揀佢囉. 因為causeway bay spn太貴喇. 對我o黎講又遠.

mos 好既 kinder 都貴到飛起, 只著重英普, 我覺得spn比較平均d, 似一般幼稚園, 但又唔係屋村feel~ 平平地, 口卑又唔錯.

原帖由 MAMAMEEE 於 09-12-12 00:09 發表

我都係度研究緊大埔SPN, 我都喜歡佢因為一條龍上St. Paul Convent, 所以我相信大埔SPN嘅英文應該唔錯, 但事實上, 其實佢有咩好?  我知得唔多. 請多多分享. 另外, 係咩比阿囡讀男女校好d呢? 都要再諗! ...
‹ 上一主題|下一主題