用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問灣仔區和東區那些中學是Band 2頭
go

請問灣仔區和東區那些中學是Band 2頭 [複製鏈接]

小女成績一般, 英文與中文為"C"級, 而數學和常識為"B"級, 請問她可否選擇Band 2頭中學, 灣仔區和東區那些是Band 2頭中學?
   0    0    0    0

請問灣仔區和東區那些是Band 2頭中學?

I would like to know for boys as well.  Would appreciate if any one can help.  Thanks.

醒目開學勳章 王國長老

我舊同事個仔, 之前老師advise揀band two, 佢揀左金文泰, 雖然係中中但成績唔差
成功得左
(不過佢話老師好惡)
原帖由 da 於 09-12-8 01:46 PM 發表
小女成績一般, 英文與中文為"C"級, 而數學和常識為"B"級, 請問她可否選擇Band 2頭中學, 灣仔區和東區那些是Band 2頭中學?

回覆 4# Charlotte_mom 的文章

樓主的成績會否入到金文泰? 聽人講主科有"C" 未必入到. 而且屬官立中學.唔知會唔會已預留多些學位比官小呢? 有無家長會知呢?

醒目開學勳章 王國長老

無錯, 我朋友個仔係軒官學生, 第一次呈分試考60幾, 老師話band two穩陣d, 第2次考90幾, 老師話再咁攪法要band three喇(我唔知有幾真, 可以嚇下佢掛?), 第3次呈分試我就無特別問
佢媽唔甘心入band two, 就搏band one中中lor

原帖由 tunafish 於 09-12-16 10:08 PM 發表
樓主的成績會否入到金文泰? 聽人講主科有"C" 未必入到. 而且屬官立中學.唔知會唔會已預留多些學位比官小呢? 有無家長會知呢?

我見上年好多人放第一位(2nd), 都抽唔到, 唔知電腦派位, 是否只屬東區呢?
‹ 上一主題|下一主題