用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望幼稚園
樓主: yykconnie
go

德望幼稚園 [複製鏈接]

Hi Valenie918,

會呀,當買六合彩啦.其實,讀左CCKG都無話DGJS一定會收,都唔算好穩陣,不過,會去湊下熱鬧既.

原帖由 share123 於 09-12-18 15:34 發表
Hi Valenie918,

會呀,當買六合彩啦.其實,讀左CCKG都無話DGJS一定會收,都唔算好穩陣,不過,會去湊下熱鬧既.

I am struggling whether to go to CCKG interview.  If go for the interview, it will be a big headache if really so lucky and win the 六合彩 !

Hi Bert,

你好有道理,但真係好難考架,甘多人考80幾個位,每人見3分鐘,既然都報左,考左先算啦.

原帖由 share123 於 09-12-18 16:39 發表
Hi Bert,

你好有道理,但真係好難考架,甘多人考80幾個位,每人見3分鐘,既然都報左,考左先算啦.

Yes, really very slim chance, no need to headache before their acceptance !

message deleted

有無人有興趣一起自組國語班?
深井/青龍頭上課

K1程度,2人一班,$150一小時,逢星期四下午三時,需要坐得定,及學習普通話一段時間,有興趣請pm

原帖由 Bert 於 09-12-18 16:58 發表

Yes, really very slim chance, no need to headache before their acceptance !

你in左未呀? 我地18號in左喇,都幾順利.

我今朝in左....不過應該唔會考得入....haha
因為我個女唔肯單獨入去in...但校長好有耐性...比我地等到囡囡肯入為止....最終攪左差不多一個鐘先入到去
我諗校長對我個囡一定最有印象....因為我見個個都好smart直接拖手入去....我個囡就.....

原帖由 Valenie918 於 10-2-1 13:19 發表
因為我個女唔肯單獨入去in...但校長好有耐性...比我地等到囡囡肯入為止....最終攪左差不多一個鐘先入到去
我諗校長對我個囡一定最有印象....因為我 ...

想問唔係上年11月in咩,點解現在又在得in?

luilui007,

我地講緊cckg呀~~

原帖由 Valenie918 於 10-2-1 13:19 發表
我諗校長對我個囡一定最有印象....因為我 ...

佢平時怕唔怕外國人?你有無比心理準備佢呀?我個女好ok,仲大聲同校長講早晨和bye bye,不過,都係當玩下,甘少位,無咩可能ok,哈哈

share123,

佢梗係唔怕啦...佢o個班2個班主任都係net...佢依家去學phonics我都指定要net o個d班...佢完全無問題ga....反而係聽中文佢唔叻....
佢好明顯係玩緊我....
我上左去半個鐘佢都唔肯入...跟住落返來再由我老公帶佢上去in就無問題
因為in完之後...校長仲主動搵我老公...話我個女very good...
比佢激死我呀~~~~算啦....我老公先話千祈唔好考到....咪我實有排煩住佢....haha

Valenie918,

pls check PM

share123
‹ 上一主題|下一主題