用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 會讀2010 K1報到區
樓主: lenny1130
go

會讀2010 K1報到區 [複製鏈接]

我黎報到架, 我b係0907 入左2010 pm啊, 之前sn未收我b時諗住選york的, 不過而家sn收左, 我真的不想一個月放晒咁多$$$ 去一間學校, 寧願平d 比佢學其他野, 個個月比咁多$其實都幾拿利架, 容嘜意一個月丫, 我係沙田人黎架...有無沙田媽媽呀???

不如整個表丫~
name         birth            add       am/pm
------         -----            ----       -------
B/Herbert   02/11/07    順利        am
G/愷穎          06/11/07    TKO      am
G/琳琳          28/09/07    沙田      pm

我b有番pn, 佢番緊方方, 但我從來無諗佢唔習慣轉校, 因為佢係一個超級爛玩精, 去sn interview時佢都好like sn, 因為玩到唔捨得走, 我諗佢like sn掛~~~同埋sn我係in咁多間最好的一間, 唔求期, 老師都好nice~

妹妹豬媽媽
應該係半年交一年, 因為我女讀方方都係上下學期交一次

lenny1130
我都覺得係買咁多套仲乜鬼丫???我諗住BUY每樣各一套先, 茶點我都會比, 因為我覺得到時個個小朋友老師派野食, 又無派比自己, 佢地唔知會唔會覺得有問題呢!!!HHAHAA...

我而家最擔心SN收左我女讀PM, 係咪讀PM無課外活動JOIN架, 有無媽媽知道???

GK?
英文GN 是什麼?

我都會去, 我12-1

其實都唔算好早收費用0者, york都係4月交啦, 遲sn一個月0者, 咁人地學校都要預備架麻, 反而我覺得校服不需要buy各2套, 運動堂一個禮拜有2堂嗎? 不需buy咁2套掛
我會buy各一先, 茶點會join一個學期先, 睇下食d咩先? 同埋我始終覺得茶點如果個個小朋友join, 自己個b唔join, 到老師派食物的時候唔派比自己, 我怕bb唔開心呢~雖然係好貴, 但第一個學期無嘜假期, 等christmas ga長期無咁蝕麻, 第2個學期多假期蝕好多有新年假, 復活節假...蝕好多, 學校都不會按比例交架麻, 好似學費咁, 但學費就無辨法啦~

回覆 124# LITTLESPICY 的文章

開學著汞夏季, 之後好快就轉冬季, 到下一個學期轉夏季,學校會問家長要唔要buy校服, 到時有得buy的, 唔駛驚無得buy架, 有些學校都會有存貨的

我女得一套夏季校服,日日放學番黎都洗架, 好快乾

不是全數退回, 是按比例退的

我都去呀~~~

有無人成功轉到am???

why咁多人放番d位出黎ga?
你地有好好ga offer??????八掛問下...

hi BB豬MUMMY

yes my girl studying in N1 at Funful now

我已經寄左信去SN, 尋日再打去問, 佢話要收左第2次費用先知道有幾多AM位!!!

如無記錯你B都係方方嗎?黎緊好似入KV嗎???

BB豬MUMMY
THX U!!!
I hope my daughter may succeed transfers in the morning the class,

你的小朋友起方方讀AM定PM呀? 唔知係唔係同我個女係同學仔呢?我女係PM MOON~

hahah...我都去christmas party呀, 不過去左一陣就走左啦, 因為果日唔係好舒服呀!!!

係呢, 你係咪讀埋7月就quit啦!!!我仲未交退學信, 你有無sample信呀?

& 你有無facebook呀? 如果有add me<[email protected]>
thxthx BB豬MUMMY
nice to meet u!!!
‹ 上一主題|下一主題