用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K1D 同學仔及家長有冇興趣gathering
樓主: jackjackb
go

09-10 K1D 同學仔及家長有冇興趣gathering [複製鏈接]

好啦!等我幫忙收錢。

Just come up an idea.

How about order food from Pizza Hut, some more food that suitable for kids to have?

不如book 2-5pm, 食完早午餐先去啦, 咁唔使叫太多野食。又唔使顧住大b細b食飽, 可以傾下計嘛。

Thanks! Harvey F.
請用您認為最放便方法通知我地您個account no.
BTW, 請問您係唔係住蔚藍?

各位
我昨晚打去蔚藍會所問,原來2間function room已經被人book了一間.我pencil mark了1月1日1:15至4:15. 但佢要我今日confirm.

yijing
好提議wor, 2-5都好.

muiz,
但係Pizza Hut似乎太油及太熱氣wor!
我打算同間餐廳改一改menu,換啲適合小朋友的食物.
例如change熱氣item to 多d三文治及雞翼.
你有冇其他餐廳menu?
因為如果改2-5,當lunch彼, 可以叫多d小吃.  另依家唔夠錢買嘢飲.如果有d menu 平平地可去super market買d飲品.

Here the menu for your reference.

http://www.maxims.com.hk/download/tc/qsr/pdf/qsr09Xmas.pdf

http://cafedecoralfastfood.com/takeaway_xmas2009_2.php?lang=b5

http://www.fairwood.com.hk/jspwww/pop/fairwood_xmas/index.html

各位家長:

我同Harvey媽媽傾過,為免冇位,我會今晚confirm及比錢book蔚藍會所.

日期: 1月1日(星期五,公眾假期)
時間: 2時15分至5時15分 (2時可到達)
地點: 蔚藍灣畔會所(坑口站上面)
費用: $110每位大人(唔計小朋友), 另請每個家庭預備一份$20小禮品作抽獎用.
食物: 以小吃為主,我諗大家可先食7成飽,到時填埋個3成.   (睇完美心、大家樂及大快活menu後我個人prefer美心. $1000 budget 散叫小吃+去supermarket買飲品.  有其他意見可提議)

Harvey媽媽會PM大家入錢account.
Erin媽媽會幫手印label及抽獎.
大家有時間可諗諗有乜遊戲玩.
好開心呀!小朋友及家長第一次校外活動終於可舉行到啦!到時可慢慢傾.

小朋友姓名         組別    提議日期      出席人數  費用
梓竣(Kobe)       小象     1月1日        2大1細 $220
睿琳 (Erin)         小羊     1月1日       1大1細 $110
子晴                  小羊     1月1日       2大2細 $220
明翰  (Harvey)   小象     1月1日       2大1細 $220
思衍                  小羊     無所謂        1大1細 $110
巧嵐                  小象     1月1日       1大1細 $110
以靜                  小兔     無所謂        2大2細 $220
凱桐                  小兔      1月1日      2大1細 $220
仍有2個位, 可接訥多一個家庭.

我有興趣呀!

小朋友姓名         組別    提議日期      出席人數  費用
梓竣(Kobe)       小象     1月1日        2大1細 $220
睿琳 (Erin)         小羊     1月1日       1大1細 $110
子晴                  小羊     1月1日       2大2細 $220
明翰  (Harvey)   小象     1月1日       2大1細 $220
思衍                  小羊     無所謂        1大1細 $110
巧嵐                  小象     1月1日       1大1細 $110
以靜                  小兔     無所謂        2大2細 $220
凱桐                  小兔      1月1日      2大1細 $220
蕙心                  小羊       1月1日      1大1細  $110

我老公又話要參加bor, 出席人數我變做2大2細!!

思衍                  小羊     無所謂        2大2細 $220
蕙心                  小羊       1月1日      1大1細  $110

原帖由 YYB 於 09-12-9 16:03 發表
我有興趣呀!

子晴                  小 ...

我們也是住坑口的,很想參加有空位嗎?浚羲-小兔組

呢間到會都ok o架, 上幾次我同0602 d 朋友仔開party 都係搵佢!

牛頭角蘭香園
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=13008

原帖由 jackjackb 於 09-12-9 14:30 發表
各位家長:

我同Harvey媽媽傾過,為免冇位,我會今晚confirm及比錢book蔚藍會所.

日期: 1月1日(星期五,公眾假期)
時間: 2時15分至5時15分 (2時可到達)
地點: 蔚藍灣畔會所(坑口站上面)
費用: $110每位大人(唔計小朋友 ...

戶外遊戲可以玩彩虹傘, 用spoon運波波接力賽, 搶尾巴以及london bridge, 戶內遊戲可以玩焗蛋糕, 因director house有焗爐.遊戲我可以負責

haihaimom,
sorry, 可能今次唔得啦.會所唔比入咁多人呀!又冇位book多一間function room.
希望遲d有機會再攪,睇吓你會唔會match到時間再參加.

孖bJAN,
OK wor! 咁您負責呢2個啦!
如冇記錯,到時可加好似$30-$40 book草地.
唔使依家confirm.

我諗到叫小朋友唱歌lor.  我囝勁鍾意睇隻愛牙vcd呀!
依家多了2個大人, 可以考慮於budget內攞錢出嚟買1人1支牙刷送比小朋友, 肯唱愛牙歌送1支, 當然最後都係1人1支啦!好唔好?

原帖由 孖bJAN 於 09-12-10 11:08 發表
戶外遊戲可以玩彩虹傘, 用spoon運波波接力賽, 搶尾巴以及london bridge, 戶內遊戲可以玩焗蛋糕, 因director house有焗爐.遊戲我可以負責

上圖是蔚藍會所, 我地加左2張檯和10張椅.

圖中是"五餅二魚"到會, 我叫過兩次都ok,$ 1,260連運費有12盆, 份量多到食唔哂.

http://www.cateringef.org/5loaves2fish.php?id=4

回覆 1# jackjackb 的文章

haha, 好提議呀, 唱"愛牙歌"仔

問了會所,因為我地小朋友多,1-2個都ok,但最好唔好一齊入,否則太明顯啦!

Confirm一次出席小朋友家庭及人數
小朋友姓名     組別    出席人數  費用
梓竣(Kobe)    小象     21     $220
睿琳 (Erin)     小羊     11    $110
子晴                 小羊     22    $220
明翰  (Harvey) 小象    21    $220
思衍                 小羊     22   $220
巧嵐                 小象     11   $110
以靜                 小兔     22   $220
凱桐                 小兔     21  $220
蕙心                 小羊     11  $110
Total: 9家庭(1512)
Total: $1,650

彩虹傘我有呀, 仲有隧道呀!!

原帖由 孖bJAN 於 09-12-10 11:08 發表

我未開過隻愛牙vcd呀, 一齊唱定係獨立唱愛牙歌呀?唱另一d歌得唔得? 例如比賽果首?

原帖由 duck_duck 於 09-12-10 11:42 發表
彩虹傘我有呀, 仲有隧道呀!!

咁好, 我都係想問人借彩虹傘0乍

回覆 5# 孖bJAN 的文章

我屋企都有d做cookies既工具&公仔模, 如果book到焗爐, 我可以預先揉好麵團, 到時比小朋友印模, 焗埋cookies...
‹ 上一主題|下一主題