用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KM 幾時先有結果?
go

KM 幾時先有結果? [複製鏈接]

係唔係真係要等到月中.......
   0    0    0    0

原帖由 NICOLE123 於 09-12-3 11:45 發表

Hi NICOLE123, remember you got an offer from St. Cat already? but you are still waiting for KM result?will u chose KM instead of St. Cat?

原帖由 LamSaSaBB 於 09-12-3 23:00 發表

Hi NICOLE123, remember you got an offer from St. Cat already? but you are still waiting for KM result?will u chose KM instead of St. Cat?

哈哈.我真係好衰.我未決定.我仲要等埋KV
其實呢....我真係好衰.我報同IN既時候都無想過最想入邊間.一心係睇下有邊間收我先再慢慢決定
我而家知道ST CAT收.最希望係交留位費前收埋KV, KM 同MS既RESULT....咁作一個決定比一間錢囉

I wanna know too... how will you choose between york/km/kv?
They all focus on academic...
Regarding $$,  it will be york > km > kv !!!

原帖由 NICOLE123 於 09-12-3 11:45 發表

原帖由 KongSiuBB 於 09-12-3 23:15 發表
I wanna know too... how will you choose between york/km/kv?
They all focus on academic...
Regarding $$,  it will be york > km > kv !!!

如果YORK, KM, KV
我估我唔考慮YORK因為真係太貴...
KM我係考英普班即係PM
而ST CAT都係收左我英普PM.....
最好就KV 收我AM
咁我多數會要KV
如果唔係真係好難決定.....

would u tell school fee for KV/KM/SC/York?

NICOLE123, Thanks! I hope we can get admission offer from KV too! 你仔仔通過到普通話面試真係好叻!你點教佢PTH架?

唔知KV嘅 PTH課程如何...york就講左coverage比較少...

Chumama, fyi,
Full year (online info based on 09/10 year)
km $37,180
hkps $36,000
kv $24,770
york $30,000

Based on only the school fees, it seems km is the most expensive but in reality, york should be the highest (at least $5K/month!!!) if we include the monthly misc. charges. e.g. $300 monthly snack fee.

原帖由 NICOLE123 於 09-12-3 23:21 發表

如果YORK, KM, KV
我估我唔考慮YORK因為真係太貴...
KM我係考英普班即係PM
而ST CAT都係收左我英普PM.....
最好就KV 收我AM
咁我多數會要KV
如果唔係真係好難決定..... ...

原帖由 KongSiuBB 於 09-12-4 00:29 發表
NICOLE123, Thanks! I hope we can get admission offer from KV too! 你仔仔通過到普通話面試真係好叻!你點教佢PTH架?

唔知KV嘅 PTH課程如何...york就講左coverage比較少...

Chumama, fyi,
Full year (online info b ...

其實我都無教過佢pth, 應該係而家番n學既.
不過其實呢..我個仔係淡定型果種小朋友
聽同睇清楚先action 可能咁就估到pth 老師想點啦

hi Nicole123
我見你好似都有報培正, 算吧啦. 唔好去in 啦. 比d機會比我呀囡/其他小朋友啦! haha
有 sc 同 kv 收已經是好好啦.  今日kv 有人收到信啦.  快d check.

原帖由 kc_united 於 09-12-4 11:28 發表
hi Nicole123
我見你好似都有報培正, 算吧啦. 唔好去in 啦. 比d機會比我呀囡/其他小朋友啦! haha
有 sc 同 kv 收已經是好好啦.  今日kv 有人收到信啦.  快d check. ...

我番緊工未check到 要收工先check到心急死
培正係我最最最想入架
因為真係好近我屋企
(其實我係為左培正我先搬出黎)
而且我一直都好鍾意呢類學校

培正問卷我答左3頁紙
為左唔好寫錯字. 我一錯又從頭抄過.......
open day又去埋
日日經過都同個仔講培正學校
我唔會放棄

大家加油啦 !!!!

NICOLE123, 如果你想仔仔入培正, 一定要由幼稚園著手, 因為升小學部大部份的都是幼稚園上, 例如去年小一入學有幾千人報名, 實際只收不多於10個學生, 升小的都是幼稚園直升的。你真正是"孟母三遷", 希望你如願以嘗。

原帖由 LittleKiwi 於 09-12-4 12:36 發表
NICOLE123, 如果你想仔仔入培正, 一定要由幼稚園著手, 因為升小學部大部份的都是幼稚園上, 例如去年小一入學有幾千人報名, 實際只收不多於10個學生, 升小的都是幼稚園直升的。你真正是"孟母三遷", 希望你如願以嘗。: ...

你所講既我知道.
thanks
如果入唔到可能再搬架喇

搬去根德園隔離
BTW多口問句, 如果你SC、KV 都收, 你會點揀? (唔好答我培正住啦 )
原帖由 NICOLE123 於 09-12-4 12:38 發表

你所講既我知道.
thanks
如果入唔到可能再搬架喇

原帖由 LittleKiwi 於 09-12-4 12:45 發表
搬去根德園隔離
BTW多口問句, 如果你SC、KV 都收, 你會點揀? (唔好答我培正住啦 )

我估kv
‹ 上一主題|下一主題