用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德雅小學 請問: 是雪地图片, 還是聖誔图片, 還是..? ...
go

請問: 是雪地图片, 還是聖誔图片, 還是..? [複製鏈接]

請問各位小一家長,

我個仔話图片搜集一時話要聖誔图片, 第二日又改口話要雪地图片, 問問吓佢又改口話兩者都要? 究竟要那一樣呀? 可告之嗎? 手冊佢寫要聖誔图而已!

我MISSED咗官网資料, 找不到了!

有勞家長們告之, 感謝!
   0    0    0    0

只係有關雪地图片炸, 不是聖誕图片。

原帖由 羊咩囝 於 09-12-2 11:06 發表
請問各位小一家長,

我個仔話图片搜集一時話要聖誔图片, 第二日又改口話要雪地图片, 問問吓佢又改口話兩者都要? 究竟要那一樣呀? 可告之嗎? 手冊佢寫要聖誔图而已!

有勞家長們告之 ...

係呢 ? 想問下各位家長, 交咗聖誕咭 & 蛋糕設計末呀??

原帖由 羊咩囝 於 09-12-2 11:06 發表
請問各位小一家長,

有勞家長們告之 ...

原帖由 aprilma 於 09-12-2 12:12 發表
係呢 ? 想問下各位家長, 交咗聖誕咭 & 蛋糕設計末呀??

謝謝你!

暫時未做, 連中文讀書報告都未做呀!
下星期又開始英默, 所以....最後先"沖"呀.

係呢? 22號你女女參加什麼活動呀?

佢參加英文書法呀, 但我覺得佢D中文字寫得好過英文攞,   唔緊要啦, 至在參與姐,  你仔仔呢 ?

原帖由 羊咩囝 於 09-12-2 12:21 發表

謝謝你!

暫時未做, 連中文讀書報告都未做呀!
下星期又開始英默, 所以....最後先"沖"呀.

係呢? 22號你女女參加什麼活動呀?

原帖由 aprilma 於 09-12-2 12:47 發表
佢參加英文書法呀, 但我覺得佢D中文字寫得好過英文攞,   唔緊要啦, 至在參與姐,  你仔仔呢 ?

我仔仔參加中文作文, 真攪笑!
佢點識作, 字都未識寫, 我仲意為當天都唔洗返去TIM.
點知...哈!

好野喎, 你仔仔好叻, 梗係佢考試好叻, 所以老師選他 我囡果班有人中文考試攞100分呀!~~

係呀, 22號好似放11點幾, 果日仲係做冬添...好彩有校車搭.

原帖由 羊咩囝 於 09-12-2 13:04 發表

我仔仔參加中文作文, 真攪笑!
佢點識作, 字都未識寫, 我仲意為當天都唔洗返去TIM.
點知...哈!

原帖由 aprilma 於 09-12-2 15:27 發表
好野喎, 你仔仔好叻, 梗係佢考試好叻, 所以老師選他 我囡果班有人中文考試攞100分呀!~~

係呀, 22號好似放11點幾, 果日仲係做冬添...好彩有校車搭.

...

嘩! 中文攞100分, 阿仔無咁既本事!
五科試卷派回來總算Ok拉!
886, 接仔放學拉!

原帖由 kongkong7794 於 09-12-3 21:39 發表

我想問問咩圖片呀??幾時要交呀??我睇唔到,論問係D咩呀??

阿仔本手冊話要下周三帶图片回去
細問下係雪地图片
謝謝APRILMA指引.

係呢? 你仔仔22號參加什麼活動呀?

‹ 上一主題|下一主題