用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 報聖心前的一堆問題(特別邀請iantsang解答) ...
go

報聖心前的一堆問題(特別邀請iantsang解答) [複製鏈接]

iantsang, 請教你以下問題~

第一,我同你一樣都係住青衣(我住VILLA), 想問一問小朋友對長途車的反應係點?有hard feeling 嗎?
第二, 每日大約幾點上車?車費幾錢?
第三, 我知各下之女女是下午班, 想問下午班係吾係姐係UK班,以英文為主?跟上午班分別大嗎?
第四, 如果幼稚園上小學...我知am 係100%, 但如果博pm 既機會大嗎?我們都不是net 11....如果我一心博PM, 最後會否PM吾收, AM又錯過了?(我是絕對一心一意)
第五, 小學PM 5年及6年級是全日制, 姐係根AM一同上學?
第六, 姐姐入了聖心幼, 妹妹的機會大嗎?如果姐姐入了聖小PM, 妹妹係吾係100%?如果AM就要睇運氣, right?

1    0    0    1

回覆 2# iantsang 的文章

iantsang , 真係吾該哂你.....
如果車程要一小時, 我想我都會選option 2, 請問option 2 起邊上車?另外你太太係吾係stay 起中環until 你個女放學?
如果係am 係吾係仍然係要over 1 hour? 如果係, 我可能會報pm..
另外, 請問係吾係可以先交聖心小am 既留位費...再在大抽獎時博pm?

其實山長水遠要小朋友返學, 隨左要選擇學校外, 更重要係要搵一班好既家長, 見倒iantsang 你既無私既幫忙, 令我更希望可以小朋友能入聖心....見倒最近其他家長既罵戰..感到有點無奈

rebeccaloky, thx very much for your references,我想問,上晝班, 由青衣出發搭NANNY BUS 大約7:20-7:25上車, 咁放學既pick up 時間又係幾點?
下午班既返學放學上落車時間又係幾黠??thx

有冇人知今年有幾多人報k1??
‹ 上一主題|下一主題