用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有冇港島區私人ST介紹?
go

有冇港島區私人ST介紹? [複製鏈接]

S位單對單ST對我個仔真係唔夠, 有冇好ST介紹?
因為對我黎講係玩緊燒銀紙遊戲, 希望搵個有料...

0    0    0    0

出面好o既私人st,唔係有錢就可以去,就算排青蔥service,唔知比個咩st你,我都排左成年未有消息(因為我只排星期六)﹗

你調番轉諗囉,s位3百幾蚊一個月,咁平,咪當幫補你出面搵私人st囉

原帖由 owl_2046 於 09-11-30 16:19 發表
S位單對單ST對我個仔真係唔夠, 有冇好ST介紹?
因為對我黎講係玩緊燒銀紙遊戲, 希望搵個有料...
否則學左=冇學
倒不如掉落咸水海都有"乙水"一聲

知唔知耀能灣仔分校ST好嗎?

原帖由 annaanna 於 09-11-30 16:50 發表
出面好o既私人st,唔係有錢就可以去,就算排青蔥service,唔知比個咩st你,我都排左成年未有消息(因為我只排星期六)﹗

你調番轉諗囉,s位3百幾蚊一個月,咁平,咪當幫補你出面搵私人st囉

...

回覆 3# owl_2046 的文章

my boy took st in 耀能灣仔previously. That teacher was v good. however, she left in sept. before that he also took st in 耀能kowloon but he hated there/teachers so much. I think it depends on whether the teacher can use the right way/control yr boy effectively.

st 就未試過. 但係我最近試左佢地個pst . 第一次係評估, 我就覺得個位唔係咁掂咯,係咁對住個list , 做d 又機械式既test, 求求其其咁.. 做完, 是旦講個我都知既conclusion. 又唔講有咩需要更進, 淨係一咪sell個ABA 課程($8,500). 不過,個centre係我見咁多個私人aba既之,中最最最差既一個. 

果次個評估真係好唔抵!我諗都唔駛旨意我返去.

原帖由 owl_2046 於 09-12-1 16:06 發表
知唔知耀能灣仔分校ST好嗎?

嘩, 你同你樓下果位媽咪對灣仔耀能有好大分歧

原帖由 lokmanmama 於 09-12-1 22:29 發表
st 就未試過. 但係我最近試左佢地個pst . 第一次係評估, 我就覺得個位唔係咁掂咯,係咁對住個list , 做d 又機械式既test, 求求其其咁.. 做完, 是旦講個我都知既conclusion. 又唔講有咩需要更進, 淨係一咪sell個ABA 課 ...

剛剛灣仔耀能比電話我話星期六上午full晒, 叫我過樂富, 唔知果邊又如何?

原帖由 spiga 於 09-12-1 21:29 發表
my boy took st in 耀能灣仔previously. That teacher was v good. however, she left in sept. before that he also took st in 耀能kowloon but he hated there/teachers so much. I think it depends on whether  ...

NGO的私人服務都唔可以話要那個ST就比那個ST你,但錢就同出面的私人ST差不多,真係...

做得耀能的ST,服務對象一定係小朋友架啦,你問問係那個ST,然後check check佢的資歷啦。

在香港大學的網站一按就知個ST係何時grad 架啦,到時你就心中有數啦。至於夾唔夾,就要試過先知。

原帖由 owl_2046 於 09-12-2 15:06 發表
剛剛灣仔耀能比電話我話星期六上午full晒, 叫我過樂富, 唔知果邊又如何?

you can try to get some information at
www.hktherapy.com
see if it is helpful

唔該晒喎!

原帖由 iam 於 09-12-2 15:55 發表
NGO的私人服務都唔可以話要那個ST就比那個ST你,但錢就同出面的私人ST差不多,真係...

做得耀能的ST,服務對象一定係小朋友架啦,你問問係那個ST,然後check check佢的資歷啦。

在香港大學的網站一按就知個ST係何時grad 架啦,到 ...

呢間以前我個仔joint過, 但果時只得ST Leung Sir, PT張Sir, 而家陣容咁頂盛呀!

原帖由 leungsir_st 於 09-12-2 17:04 發表
you can try to get some information at
www.hktherapy.com
see if it is helpful

看看耀能給你那一個ST, 然後你再決定啦!

原帖由 owl_2046 於 09-12-2 17:16 發表
唔該晒喎!

果位媽咪講嗰個好似話九月走左,我係最近十一月底去做既.而且,以我所知,佢地個centre係冇自己st,都係外面st 幫住係度做既,我見果位,佢應該係係耀能度做既幼兒老師(負責綜合訓練,同ABA課程).

佢地九龍個centre係點我就唔知, 灣仔果個,我就覺得好"渣"咯.

原帖由 owl_2046 於 09-12-2 12:47 發表
嘩, 你同你樓下果位媽咪對灣仔耀能有好大分歧

回覆 13# lokmanmama 的文章

yes, i mean that good st teacher left lar. She told me she would be freelance. I only tried this teacher in  灣仔耀能. Dont know others.
before that, my boy tried 2 st teachers in kowloon 耀能but those st teachers could not control my boy but made him cried for 2 whole lessons, wasted $$ & time. so transferred to Wanchai centre.

that good st made my boy so happy and he kissed her after the first lesson! she knew to use diff ways to draw his attention and then he learnt a lot fm her lar...really need to see夾唔夾

佢地好似有s位, 咁樣攪法我真係替係度讀D小朋友擔心.

原帖由 lokmanmama 於 09-12-2 21:05 發表
果位媽咪講嗰個好似話九月走左,我係最近十一月底去做既.而且,以我所知,佢地個centre係冇自己st,都係外面st 幫住係度做既,我見果位,佢應該係係耀能度做既幼兒老師(負責綜合訓練,同ABA課程).

佢地九龍個centre係點我 ...
‹ 上一主題|下一主題