用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日SPK報名 男仔交左表既入黎
go

今日SPK報名 男仔交左表既入黎 [複製鏈接]

想睇下多唔多男仔都報呢間學校,thx
   0    0    0    0
專營外貿日單嬰幼兒童裝 combi,nissen,西松,請按個人網頁登入參觀

無男仔交form???
專營外貿日單嬰幼兒童裝 combi,nissen,西松,請按個人網頁登入參觀

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

我都交咗。只要系好學校,我唔介意比個仔去試試。

I submitted the application form as well

原來男仔考都唔少喎,咁你地知唔知其實會收幾多個男仔呢?

請問男仔讀SPK 小學有乜嘢出路/'着數'?  I'm still considering.

原帖由 sweetmemory 於 09-11-30 15:26 發表
原來男仔考都唔少喎,咁你地知唔知其實會收幾多個男仔呢?

我都報咗,我有問倒學校,佢地話佢地係男女校,無話收幾多個, depends on有幾多個男仔報名。但我家姐個女一年前讀,每班大約三個,上下午共十八個。我只係報上午,那只是有九個機會...聽講佢因為收唔晒d女仔入小學,所以係spk收d男仔...唔知係咪真。當年佢個班三個男仔,兩個入咗高主教,一個入咗蔡繼有。d人話佢d課程淺對男仔無幫助,但又考得幾好wor

All of them can get a reference letter in K3 (i.e. only boys can get that but not girls) and most of the boys will be either accpeted by Wah Yan or St. Joseph.

Some of them changed to St. Joseph in K2.
‹ 上一主題|下一主題