用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到通知交留位費....安樂晒
go

收到通知交留位費....安樂晒 [複製鏈接]

之前擔心仔仔, 唔知可唔可以原校升回k1, 昨日收到信交留位費... 安樂晒.  
   0    0    0    0

恭喜晒...

原帖由 Peg_Peg 於 09-11-27 10:03 發表
之前擔心仔仔, 唔知可唔可以原校升回k1, 昨日收到信交留位費... 安樂晒.  
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

回覆 2# Peg_Peg 的文章

恭喜恭喜

醒目開學勳章

邊間幼稚園?

恭喜晒你,我最心儀果間唔收,得waitting list咋>,<
[

Thank you onchai, CONNIEQ, babycoming...
babycoming 唔好灰心, add oil

hei619, 我仔仔讀緊學之園 (LV Campus)... 伙

hi peg peg,
what do you think about the teachers and the school life at learning habitat (LV)?  
My daughter got accepted in K1 ENG/PTH class (pm).  We are so surprised!
Can you share? Thx

原帖由 Peg_Peg 於 09-11-28 02:46 發表
Thank you onchai, CONNIEQ, babycoming...
babycoming 唔好灰心, add oil

hei619, 我仔仔讀緊學之園 (LV Campus)... 伙

[quote]原帖由 DeckerCarmen 於 09-11-28 12:14 發表
hi peg peg,
what do you think about the teachers and the school life at learning habitat (LV)?  
My daughter got accepted in K1 ENG/PTH class (pm).  We are so surprised!
Can you share? Thx

舊年我報讀LH, 只預算讀一年; 準備K1時再轉一條龍學校.  但我小朋友係呢LH讀咗幾個月, 我巳經想佢係到讀到K3.

首先, 老師同副校長都好有愛心; 好關心小朋友.  頭一, 兩個月老師不時聯絡我有關小朋友係學校進度. 因我小朋友由第3天返學開始, 都喊住返學; 巳喊咗2個幾月, 老師都會不時瞭解小朋友哭原因, 現在我小朋友上學巳沒有喊.

學習課程比想像中好, 佢地有phonics 學, 但佢地用個套叫Letterland ; 每個英文發音, 都會有一個character, 有歌仔唱, 小朋友好易記得.  有簡單國語堂....

每月老師都會派發學生學習進度表, 家長可以瞭解小朋友學習進度.  

我小朋友現在好喜歡返學, 所以我好想小朋友繼續開心係呢度完成至k3.  

其他學校課程可能都大同小異, 但有愛心老師係可遇不可求.
‹ 上一主題|下一主題