用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 ...
樓主: 布甸仔媽媽
go

仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 [複製鏈接]

原帖由 bettylam 於 09-12-2 12:42 發表
dear all:

午安好~

多謝布媽溫馨提示..

自從上次買左個小型雪藏羊腩煲,食飽飽羊腩仲有個煲黎整煲仔飯,於是我的熱人氣煲保飯就黎料lu~

又因為佢細細個,好輕ke,所以朝早煮完後就立晒返公司,中午開餐餐..

諗起都幾 ...

Dear Betty

您好叻女呀,咁係咪連人帶煲拎埋返公司呀 ?

原帖由 imym 於 09-12-2 14:16 發表

大家好, 我不是被嚇跑了,只是沒上網。

我女活動是必須參加,看來別的學校不是這樣。

看她個個星期測驗, quiz, 活動, 真勞累 !

我會咁睇,現在開頭辛苦,都考試時候肯定已經準備充足,如果您對呢間學校有信心,好多野都不需要懷疑,最緊要從旁鼓勵阿女呀 ..........

原帖由 alicetong 於 09-12-2 16:27 發表
咁樣搞法
格格買左d新款冬天衫點樣著...
就到聖誕架啦 熱到出晒汗

格格

您就好啦,呢個冬季,我一件衫都無置過

醒目開學勳章

DEAR 2B:

吾只煲仔飯同人呀!係連埋地鐵一車車番黎

尋晚仲買埋出晒名的特價煲仔飯豉油.

講起黎都好攪鬼,個煲仔的的色色,煲大半杯米都吾洗5分鐘,朝早煲第一輪比呀女,放落個保暖飯盒樹,2輪我8點煮,810分立晒架餐腳咁腳返工lu~
如果吾係趕時間,我仲想搵的舊報紙or一塊布巾包住佢.

因為我吾係得微波爐,食親就喉嚨戚戚痛,仲有食微波爐無乜益,所以唯有成日搵的保暖方法帶野食.

吾洗每次諗親中午食乜都抓晒頭的betty

原帖由 bettylam 於 09-12-2 17:06 發表
DEAR 2B:

講起黎都好攪鬼,個煲仔的的色色,煲大半杯米都吾洗5分鐘,朝早煲第一輪比呀女,放落個保暖飯盒樹,第2輪我8點煮,8點10分立晒 ...

Dear Betty

十分鐘 ?您好勁呀,唔該下次整埋我個煲 .........

betty

成個煲攞, 唔會好熱咩
原帖由 bettylam 於 09-12-2 17:06 發表
DEAR 2B:

講起黎都好攪鬼,個煲仔的的色色,煲大半杯米都吾洗5分鐘,朝早煲第一輪比呀女,放落個保暖飯盒樹,第2輪我8點煮,8點10分立晒 ...

原帖由 smum 於 09-12-2 17:59 發表
betty

成個煲攞, 唔會好熱咩

smum

Betty 好勁呢 。。。。 最好 post 張相上黎 look look see see

醒目開學勳章

DEAR SUM&2B:

係呀!好熱辣架,所以我拎左個好長的環保袋,一入地鐵就成個袋放係地下,返到公司就一掉,掉落櫃桶內,無咁快凍呀馬~

我下次post張相上黎

betty

早晨!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

BB,

今個星期先同個女食0左兩次羊腩煲...

原帖由 bettylam 於 09-12-2 12:42 發表
dear all:

午安好~

多謝布媽溫馨提示..

自從上次買左個小型雪藏羊腩煲,食飽飽羊腩仲有個煲黎整煲仔飯,於是我的熱人氣煲保飯就黎料lu~

又因為佢細細個,好輕ke,所以朝早煮完後就立晒返公司,中午開餐餐..

諗起都幾 ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

IY,

好彩你蒲頭咋, 唔係又入埋我數啦...
會唔會係你個囡唔願意又或者被迫參加,
先會咁表現咋?

原帖由 imym 於 09-12-2 14:16 發表

大家好, 我不是被嚇跑了,只是沒上網。

我女活動是必須參加,看來別的學校不是這樣。

看她個個星期測驗, quiz, 活動, 真勞累 !

格格,

咁咪會香汗淋漓囉.........

原帖由 alicetong 於 09-12-2 16:27 發表
咁樣搞法
格格買左d新款冬天衫點樣著...
就到聖誕架啦 熱到出晒汗

今個聖誕又係一個市道唔好0既節日,
難怪間間百貨公司都促銷, 可惜所有冬天衣物都無人問津.

原帖由 2bzmummy 於 09-12-2 16:46 發表

格格

您就好啦,呢個冬季,我一件衫都無置過

原帖由 bettylam 於 09-12-2 22:05 發表

係呀!好熱辣架,所以我拎左個好長的環保袋,一入地鐵就成個袋放係地下,返到公司就一掉,掉落櫃桶內,無咁快凍呀馬~

我下次post張相上黎

betty ...

原帖由 bettylam 於 09-12-2 22:05 發表

我下次post張相上黎

betty ...

Dear Betty

雖然未係好明,總之覺得您好勁啦 ...........

原帖由 正46 於 09-12-3 08:23 發表
BB,

今個星期先同個女食0左兩次羊腩煲...

聞到您好大陣 'so' 味呀 .........

原帖由 正46 於 09-12-3 08:30 發表
今個聖誕又係一個市道唔好0既節日,
難怪間間百貨公司都促銷, 可惜所有冬天衣物都無人問津.

唔使咁悲觀,唔係人人都好似我咁窮既

大家早晨好~~

good morning

大家早晨好

IY

阿囡在校參加咩活動令佢咁勞累, 可否分享下

其實每間學校都差不多的安排, e.g. 各科quiz, 功課 等等, 或者同囡囡傾下在時間管理上稍作調整, 看看有沒有改善.
‹ 上一主題|下一主題