用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 籃田啟思
樓主: M.Cheuk
go

籃田啟思 [複製鏈接]

我連迦南都因為細女而無得in 住 <<< same case as mine.
囡囡係0712BB, 上年報左Cannan & Creative, 打算2010年1月插班 (足2歲), 今年2月喺Cannan in 得唔錯, 做到晒所有嘅野, 老師仲讚佢, 都係唔收佢做插班...
Creative 仲得意, 連interview都無, 上年申請, 今年11月先有interview...即係自動將application 變做大b去左 2010年9月n班.
兩間細B n班同K1班入學機會都微, 因為佢地又留左好多K1位畀自己n班舊生...所以我今年再報K1, d老師都話機會微, 勸我報番n班! 兩間都無叫我地去K1面試!

原帖由 NoelB 於 09-11-27 11:42 發表
想問, 你地係咪全部interview哂架??

因為我都有報名, 但因為我仔係細仔, 所以咩信都未見過........

報名費又交咗, 見都未見過...頭先睇到你地話有信收, 咁我打去問啦....佢話我仔係9月, 要等下一批, 到3月先會inte ...

不是呀,我個仔係大仔,都收了佢pm

原帖由 JWKC 於 09-11-27 23:39 發表
Did this nursery prefer "Big B"?  If not "Big B", they offer PM PN class.

My son, 0808, offers N1 am class.
I think Creative accepts the application due to my daughter now study in K1 am.

我阿仔都系0808, 申請am class, 但都系收咗pm class, 諗住交咗留位費先, 做個後備都好嘛! 我老公話其實比佢下午班都有好處既, 起碼唔駛咁早叫佢起身, 下午返學都系去玩啫, 應該都唔會點辛苦啦!
另外12月3日去咗靈糧堂in, 好似playgroup咁in, 感覺都幾好吖, 唯有再等消息啦!
‹ 上一主題|下一主題