用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 比您會點揀
go

比您會點揀

米豬連5星級餐廳,一入去,無論食物環境衛生服務都給人一流的感覺,質素絕對不用懷疑。但是,在這樣的一個餐廳用餐,多少有點壓力,怕穿著不得體,怕舉止失儀,……而且您必須一直維持著上流社會的氣質和生活,才有機會一路在這家餐廳進食下去(升上band 1中學)

街坊名店,當然不能同米豬連相提並論,但捧場客一樣咁多,當然亦有相當實力。而最令我心動的,是(當我參觀時)那種齊心而落力推銷的默契,令我完全feel到上下一心要將這街坊名店打出名堂的heart。而這個heart,很溫暖而且體貼,沒有咄咄迫人拔苗助長的氣勢。街坊名店有直屬中學,小朋友不用在6年後再經歷一次淘汰賽。
[

不論什麽店,只要小朋友每日都開開心心地嚷着去,回來時願意跟你分享是日的所見所聞,所得所失,這已是一間好店,日後當小朋友長大了,他必定感謝你今日安排,而你亦不會後悔當初的決定!

我都覺得小朋友自己好識揀,
所以可以睇吓小朋友對間學校既反應都可知答案呢!
(see PM)

此時此刻,街坊名店需要力爭上游,煮出黎的菜式可能更體貼顧客,5星級餐廳多你一個唔多,少你一個唔少,背景唔同囉。

佢兩家都鍾意,當然,佢睇的是表面的野.

pm checked, 遲下覆您

原帖由 patBmom 於 09-11-26 00:41 發表
我都覺得小朋友自己好識揀,
所以可以睇吓小朋友對間學校既反應都可知答案呢!
(see PM)
[

一矢中的, 講出我心聲.

原帖由 VKwan 於 09-11-26 00:51 發表
此時此刻,街坊名店需要力爭上游,煮出黎的菜式可能更體貼顧客,5星級餐廳多你一個唔多,少你一個唔少,背景唔同囉。
[