用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問馬鞍山威寶好唔好?
go

請問馬鞍山威寶好唔好? [複製鏈接]

佢收得唔平, 佢既價錢可以考慮埋啟思, 綠恩

我平心而論, 佢響mos o黎講, 總好過某d屋村幼稚園. 程度都ok深的, 又有外藉老師, 有分國際班. nursary o黎講, 夠啦!!

我唔係威寶既家長, 但仔仔之前讀佢既姊妹kinder (德寶), 我妹妹就係威寶畢業的, 之後入左禧年, 中學就考到體藝, 所以, 威寶的程度唔差的.

我認為, 比得到讀威寶國際班既錢, 咁不如真係讀hkps or boxhill or think~ 好老實. 讀既人係有分別.

我唔係話威寶既課程唔好. 只係focus on 朋輩問題.

個人意見

我 "唔係" 話威寶既課程唔好.

只係 focus on 朋輩問題. <---- compare with boxhill, think & hkps 既學生.

朋輩問題=可能多一點點新移人民.....唔好意思. 唔想得罪人, 但事實係咁.

課程我唔SURE, 但我仔之前讀德寶國際班. 都OK, 唔係齋學自理&排洗食茶點既幼稚園.

如果你心儀九龍塘既K1, 咁威寶OK的, 因為佢地唔係淺的, 我大仔, 當年讀TKO德寶國際班 (都係威寶姊妹校) 佢考九龍塘既幼稚園都OK, NOW 讀緊根德園.

可能我響富安住, 成日見到D小朋友響公園很跩.所以我先唔將威寶擺第一位去in.......不過, 講起馬鞍山既nursary, 真係冇乜得揀. 威寶算唔係最貴, 又比到一樣既野出來.

我樓下就係威寶了. 我都未決定個女讀邊間. 好煩.

原帖由 MAMAMEEE 於 09-11-27 23:48 發表

聽到您個囡囡讀得咁好, 真係令我對威寶國際創造出的全英文環境更加有信心. 我已經交了國際班全日班嘅留位費, 一心幫阿囡係兩至三歲間打好英文基礎. 但係最終目標係嗰d英文好d的主流小學, 心儀的係九龍塘比較多, 所 ...

我直至而家都未報名呀, 唔洗擔心啦. 我又唔怕個女冇N1讀喎~

一定有人放返D位出來既~

我估威寶會收你小朋友的, 放心~

原帖由 lindajacky 於 09-12-16 16:54 發表
I live near 富安 and apply for Wellborn too for my small boy who is 16months now.  But it needs him to interview in March 2010.  Is it due to his small age? I really worry for place of nursery for my  ...
‹ 上一主題|下一主題