用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請問有冇人試過Coromega omega-3 魚油 ??
go

請問有冇人試過Coromega omega-3 魚油 ??

o係邊到有得買 ??  效果好唔好 ???

如果同Vegepa 相比邊隻會好D ???

好耐之前俾我囝試過一段短時間...響美國網站買的 (有ship 黎 HK)......當時買係因為有人話好...但亦有人話成份過高....後黎見到 Vegepa 既廣告,就轉左喇....不過最後到依家係食緊 Carlson....第2樽了....

原帖由 sze0830 於 09-11-23 22:27 發表

o係邊到有得買 ??  效果好唔好 ???

如果同Vegepa 相比邊隻會好D ???

請問 Carlson 食了後如何 ???
相比 Vegepa Carlson是否好d ???
在那裡買到的 ??
謝謝 !!

原帖由 someoneelse 於 09-11-23 23:24 發表
好耐之前俾我囝試過一段短時間...響美國網站買的 (有ship 黎 HK)......當時買係因為有人話好...但亦有人話成份過高....後黎見到 Vegepa 既廣告,就轉左喇....不過最後到依家係食緊 Carlson....第2樽了....

...

可能食 Vegepa 時囝囝仍未開口,所以真的不覺有太多效果 (你知如果無語言,表現叻極有限呢)...食過3樽便沒有再試了....後來停了沒有食魚油一段時間....期間囝囝開始有語言....又試了一樽顧小培的乙x提醇....開頭效果好顯著,囝囝說話醒左好多 (但一唔食又變差)....不過後黎BK上開始有不好的回響,所以停了.....幾個月前試了 Carlson,一食就有效果 (可能我囝比較受補給品的刺激),當然不是什麼驚天動地的進步,但眼見他一日比一日好....加上 Watchdog & 學校對他表現又有正面評價,作為一般魚油般的補助也好,可以幫助他進步也好,我也會給他繼續食 Carlson.....

樓上說的 naturalzone 有售....

原帖由 sze0830 於 09-11-24 07:27 發表
請問 Carlson 食了後如何 ???
相比 Vegepa Carlson是否好d ???
在那裡買到的 ??
謝謝 !!

多謝你的詳細回覆 !! 請問你的小朋友現在幾多歲 ??

原帖由 someoneelse 於 09-11-24 11:05 發表
可能食 Vegepa 時囝囝仍未開口,所以真的不覺有太多效果 (你知如果無語言,表現叻極有限呢)...食過3樽便沒有再試了....後來停了沒有食魚油一段時間....期間囝囝開始有語言....又試了一樽顧小培的乙x提醇....開頭效果好顯 ...

回覆 5# someoneelse 的文章

hi someoneelse,

may i ask what the side effect of Dr. Ku Siu Piu's products? coz my son is now taking the 乙x提醇? ( 2 bottles)

tks

剛4歲....

原帖由 sze0830 於 09-11-24 14:00 發表
多謝你的詳細回覆 !! 請問你的小朋友現在幾多歲 ??

不好提呢....但也不是什麼傷身的effect...你去“治療自閉症”topic 度詳細睇下喇....

原帖由 nokia6300 於 09-11-24 14:09 發表
hi someoneelse,

may i ask what the side effect of Dr. Ku Siu Piu's products? coz my son is now taking the 乙x提醇? ( 2 bottles)

tks

我個仔4歲零2個月 ....  佢自閉傾向 ...
依家讀"E" 位 ....  得閒互相交流下 ....

原帖由 someoneelse 於 09-11-24 14:43 發表
剛4歲....

好呀!

原帖由 sze0830 於 09-11-24 15:53 發表
我個仔4歲零2個月 ....  佢自閉傾向 ...
依家讀"E" 位 ....  得閒互相交流下 ....

我見你地講既 fish oil 都係寫 for 4yrs old,想問小朋友 3yrs old可否食呢?

我小朋友食緊smartfish,好貴!同埋smartfish寫普通食用1日1包,如果小朋友有學習困難就每日2-3包 (不過我都係比佢1日1包咋),咁你地比小朋友食既方法係咪跟包裝上講的食法一樣呢?

另外想問,how about "eyeQ"?

thx.

我囝囝食左Coromega omega-3 約半年,可能同時間有其他訓練進行,我不懂說吃了此魚油對兒子的影響有多大。我主要當是補充劑。

此魚油是我朋友兒子因矮小去看專科醫生,醫生介紹了此魚油。她給我兒子試食,兒子喜歡,因像smartfish,有橙/檸檬味。此產品含EPA 350mgDHA 230mg,建議食用年齡4+。我也是夾幾個媽咪在美國訂回來,因此方法最平,大約$2.3一包。

BK媽咪younger kids 需要多些DHA,但5(甚至有過度活躍症的)就每天建議吸取500mgEPA

VEGEPA是魚油丸,不是所有小孩肯吃丸狀魚油,此產品好似只有280mgEPA,沒有DHA,所以應適合較大的小孩。

如果小朋友不足建議食用年齡,我諗可以比少d小朋友食,但就煩小小。

hi, someoneelse, may i know if u also bought Carlson fm naturalzone website? wherelse i can buy it? and the fish oil u bought is in capsule shape or like syrup? which flavour u bought? thanks

其實一開始時我係去 http://www.learningisfun.com.hk/ 度買 educational toys 俾囝囝玩的...那裡的主持人很有經驗的,介紹了我食 carlson....我沒有留意仲有無其他地方有得賣呀,因為一樽都可以食好耐,費時煩呢....

係油狀的...一般4歲食2.5ml,不過我囝輕磅,我自行調節食 2ml.....有橙或檸檬味...我之前試橙,依家食緊檸檬,嘻嘻...

原帖由 BBIX 於 09-11-25 22:38 發表
hi, someoneelse, may i know if u also bought Carlson fm naturalzone website? wherelse i can buy it? and the fish oil u bought is in capsule shape or like syrup? which flavour u bought? thanks

原帖由 HeiG1110 於 09-12-4 17:20 發表
Coromega omega-3 在www.naturalzone.com.hk 現時做緊特價$225。您要夾幾多個人才可便宜D?

Hi,

I also give this fish oil to my son.  He ate it almost 3 years. My son liked it very much. I order it through this web-site which is more cheaper than the smartfish sold in HK.

http://www.iherb.com/Coromega-ERBL-Omega3-Squeeze-Orange-Flavor-90-Squeeze-Packets-2-5-g-Each/3617?at=0

you can group order to save the mailing cost.

wksin

我是在這美國網站訂的

http://www.vitacost.com/CoromegaOmega3FishOilSupplement-90Packs

剛訂了八盒,費用為US$165,運費為US$31,即每盒平均為US$24.5(折港元約191)。

PS.訂得愈多,運費應愈平(不過,我剛訂完,起碼要半年後才訂)