用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 羽絨
go

羽絨

我記得盧校長以前曾經講過冇限定羽絨的顏色,因為一年都著唔到幾次,唔想家長破費多買一件,仲話天氣好凍時個操場好靚,好多顏色。但阿仔頭先同我講,話葉老師講著返學的羽絨要係深色淨色。請問大家知唔知,或者小朋友有冇同家長咁樣講?如果真係只可以深色,又要使幾百蚊買過件。

回覆 1# bbdou 的文章

As long as I remember there is no a guide for it and I plan to use his orange jacket tomorrow if it's under 10 degree.

bblincoln

Hi bbdou :

但阿仔頭先同我講,話葉老師講著返學的羽絨要係深色淨色。請問大家知唔知,或者小朋友有冇同家長咁樣講?如果真係只可以深色,又要使幾百蚊買過件。

Bingo     因阿囝昨晚也有講過, 我想學校見學生越來越多要統一吓掛。但對他影响較少, 因他脂肪比例較多, 怕熱多過怕凍

原帖由 bbdou 於 09-11-18 19:10 發表
我記得盧校長以前曾經講過冇限定羽絨的顏色,因為一年都著唔到幾次,唔想家長破費多買一件,仲話天氣好凍時個操場好靚,好多顏色。但阿仔頭先同我講,話葉老師講著返學的羽絨要係深色淨色。請問大家知唔知,或者小朋友有冇同家長 ...

亞囡昨日帶了西瓜紅頸巾
她回來都有說不可以帶了
學校只可著黑/灰/深藍/淺藍的down 和頸巾
我今朝借了自己條黑色scarf給她...哈

我個女同我講話只可以帶黑同白的頸巾,我上年買深藍色的都唔得喎, 所以我上星期拿拿林買件黑色比佢.

但佢又無同我講話褸有限色BOR,佢仲話校長上年話最緊要係夠暖 (不過係上星期的對話),唔知係咪呢個星期又改左呢!
fjkdjfkd
原帖由 tatacat 於 09-11-19 11:45 發表
亞囡昨日帶了西瓜紅頸巾
她回來都有說不可以帶了
學校只可著黑/灰/深藍/淺藍的down 和頸巾
我今朝借了自己條黑色scarf給她...哈
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D