用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報了2010年K1德信家長
樓主: loloyen
go

報了2010年K1德信家長 [複製鏈接]

hihi
真係好la..咁多德信朋友仔
我細仔都收到信la..pm class
同哥哥一齊返學....yeah
放心曬喇....

希望大家可以keep 住傾計la
因為真係唔係好多德信家長上黎傾炸
大家可以交流下麻...  

醒目開學勳章

我BB都係PM!好快有機會見面啦!想問你們會去12月20日開放日玩遊戲嗎?

我個囡囡都收左讀下午班...不過仲諗緊好唔好比佢讀, 我想問功課會唔會太easy而令到上小學吃力. 因為我無聽簡介會, 係我先生聽. 但佢又講得唔清唔楚, 早知我同佢調轉. 激死我. 聽日last day要決定...好煩呀.

點解葵涌村會有機會?係呀,仔仔出年返PM,已經交咗留位費,不過都等緊其他OFFER,我都係擔心無校車,因為仔仔係由公公婆婆湊,我要返工,如果要老人家湊返學放學就好辛苦......我哋住葵興,希望出年有校車啦!

原帖由 cutegloria 於 09-11-27 16:02 發表
mickey_hk,

我今朝打去問,佢都係話我o個邊(石蔭)冇,葵涌村就或者有機會,but 都要等出年收哂申請校巴既form再編排喎!你又係出年返pm? 你住邊呀?

醒目開學勳章

副校長好似話無功課,無默書&test的(我應該無記錯),但我有d教育介朋友話佢培訓德行好好的

原帖由 abby415mama 於 09-11-28 03:40 發表
我個囡囡都收左讀下午班...不過仲諗緊好唔好比佢讀, 我想問功課會唔會太easy而令到上小學吃力. 因為我無聽簡介會, 係我先生聽. 但佢又講得唔清唔楚, 早知我同佢調轉. 激死我. 聽日last day要決定...好煩呀. ...

Change PM class to AM class

Hi 各位靚媽媽,

有冇人已收到信/電話話可以成功轉到上午班呢?大家分享下,唔該哂!!!!

我吔到時都會去12月20日的開放日玩﹐此終嘗試比小朋友去學校坃吓好d﹐你是否am class呢?

原帖由 loloyen 於 09-11-28 00:26 發表
我BB都係PM!好快有機會見面啦!想問你們會去12月20日開放日玩遊戲嗎?

我相信學校有無功課﹐有無默書或測驗不是問題﹐最重要是間學校教出來的學生好﹐我聽有個朋友家長話佢讀到小學就可以﹐中學就不好了﹐而且小學全校頭十名的學生是讀男拔﹐因此我相信間學校不論是成績﹐德行和校風應該不錯。

原帖由 eycwong 於 09-11-29 10:48 發表
副校長好似話無功課,無默書&test的(我應該無記錯),但我有d教育介朋友話佢培訓德行好好的

上星五已同囡囡註冊咗下午班. 12/20會去學校open day.

mickey_hk,

校巴公司話要睇返條路線,因為佢地會由葵涌道直出佐敦喎!你如果葵興應該都冇問題啦!最多咪去返葵涌道附近。因為佢話時間好迫(am既放學+pm既返學).所以未必可以做到所有家長既要求......

yes, 我都對德信有信心!!!

原帖由 cafornia 於 09-11-30 15:03 發表
我相信學校有無功課﹐有無默書或測驗不是問題﹐最重要是間學校教出來的學生好﹐我聽有個朋友家長話佢讀到小學就可以﹐中學就不好了﹐而且小學全校頭十名的學生是讀男拔﹐因此我相信間學校不論是成績﹐德行和校風應該不錯。

...

我囝囝出年讀k1 (pm)

12月20號我地不如join埋丫!
話唔定我地既小朋友會做埋同學仔!

醒目開學勳章

HI!你好!我BB係PM!THX!
原帖由 cafornia 於 09-11-30 14:59 發表
我吔到時都會去12月20日的開放日玩﹐此終嘗試比小朋友去學校坃吓好d﹐你是否am class呢?

醒目開學勳章

HI!我會下午4點到先去,你們又幾點去?THX!

原帖由 cutegloria 於 09-11-30 16:52 發表
我囝囝出年讀k1 (pm)

12月20號我地不如join埋丫!
話唔定我地既小朋友會做埋同學仔!

我個仔都收咗上午班, 但擔心其英文唔夠其他學校高, 可能要出外修讀. 但其小學收回幼稚園比率高唔高呢?有沒有多些資料及意見可提供? 謝謝....

cutegloria,多謝你的資料,依家諗咩都無用,都要出年先知道.希望20日再問多少少關於學校資料.

原帖由 cutegloria 於 09-11-30 16:47 發表
mickey_hk,

校巴公司話要睇返條路線,因為佢地會由葵涌道直出佐敦喎!你如果葵興應該都冇問題啦!最多咪去返葵涌道附近。因為佢話時間好迫(am既放學+pm既返學).所以未必可以做到所有家長既要求...... ...

岩岩收到學校打黎話有位轉左我個仔去上午班....星期五/六去交留位費...其實我幾鍾意呢間學校, 依家暫時我交左崇真同又一村...德信其實都係頭3間既心水黎...依家心大心細唔知點好!

好開心呀, 今日收到電話話阿仔由後備生收左入下午班呀!我之前收到信話阿仔只編入後備生, 跟住再即刻寫左封求位信俾學校, 原來真係得架!

你都有考崇真?仲收咗tim?真係好!我仔仔都有考,但就唔收.

原帖由 julieann 於 09-12-1 16:53 發表
岩岩收到學校打黎話有位轉左我個仔去上午班....星期五/六去交留位費...其實我幾鍾意呢間學校, 依家暫時我交左崇真同又一村...德信其實都係頭3間既心水黎...依家心大心細唔知點好! ...

loloyen,

我暫時未知20號當日會幾點去,but可能會早過你(而家未firm幾點),你同囝囝去到我一定仲係度!到時見!!
‹ 上一主題|下一主題