用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 聖保羅堂面試結果 2010-11
樓主: Kpang
go

聖保羅堂面試結果 2010-11 [複製鏈接]

我小兒係細仔,考得唔錯,佢哋係睇兒童嘅發展進度,唔係要大仔,好公平,老師好nice,開心到星期一仲以為放緊假。

SPC accepted my son in pm class,is it impossible request to am class?

my son  got accepted in am class and he was born in 07/10

我仔仔收了pm班,如SKH收am班,
就唔讀St.paul church,想仔仔下午學興趣班,
時間好用D

sorry,想問一下點可以2間都收呀??
呢2間係唔係都入St.paul boy??
不知係不係一定入呢??

其實冇人可以答到你點可以2間都收, 因為要視乎小朋友 interview時表現, 如果佢十問九唔應, 冇禮貌, 發脾氣, 咁就難d lor.

至於是否都入 St. paul boy? 是否一定入, 又係冇人可以答到, 因為唔係話你想入就入, 你唔使咁緊張住, K1都未報, 咁快就諗小學?

原帖由 陳皮爸媽 於 10-4-27 14:02 發表
sorry,想問一下點可以2間都收呀??
呢2間係唔係都入St.paul boy??
不知係不係一定入呢??

唉, 真係好担心...

我有朋友會比個小朋友上午讀嶺南, 下午讀聖保羅堂, 我好替個小朋友辛苦..

回覆 48# Bda 的文章

我真係唔贊成要小朋友讀上、下午兩間幼稚園,因為呢種形式跟全日班幼稚園課程安排不一樣,上兩間幼稚園嘅小朋友幾乎無休息時間,連午飯都好趕。特別K1小朋友實在年紀尚細,腦仔尚需多點休息時間。我哋d心急家長應該要重新由小朋友世界去看待他們,缺乏足夠休息的小朋友,在成長過程中,就算給他們學多一些,但卻影响他們長遠既EQ控制能力和發展,值得嗎?
‹ 上一主題|下一主題