用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心幼稚園...今日IN成點..分享吓... ...
go

基督教中心幼稚園...今日IN成點..分享吓... [複製鏈接]

仔仔今日表現出奇好....收咗.....
   0    0    0    0

回覆 1# c4ceci 的文章

我都收咗....我冇比錢留位,我覺得間SCHOOL好殘,但老師都唔錯.....

醒目開學勳章

佢都收左我仔仔~
原本佢話仔仔係細仔所以要佢讀下午班的~
但可能仔仔既表現都ok~
所以肯收佢讀上午班~
即時交左留位費~

不過我覺得好似好易入咁~
唔知係咪in得都一定收既呢??

本人囡囡現就讀中心預備班, 老師好有愛心, 其實教材比我想像中深添, 好可惜我心儀係一條龍, 所以多數明年k1唔讀(初時怕阿囡無學校收,所以都交埋留位費), ;而且三甲內心儀學校都收咗阿囡.....有d唔捨得呢間學校添;阿囡班主任好鬼死nice架 !!!

My boy is studying at its afternoon pn.  I agree that the teachers, headmistress and the staff are very nice and patience.  

原帖由 goofy_bb 於 09-11-15 13:39 發表
本人囡囡現就讀中心預備班, 老師好有愛心, 其實教材比我想像中深添, 好可惜我心儀係一條龍, 所以多數明年k1唔讀(初時怕阿囡無學校收,所以都交埋留位費), ;而且三甲內心儀學校都收咗阿囡.....有d唔捨得呢間學校添;阿囡班 ...

你會讀邊間呀? 邊個敢唔交果個留位費呀.開左學一個月就要人交.

不過我同意老師同校長都好好人

Nicole123,
I have guts.... I didn't pay the reservation fee wor.  :loveliness:

原帖由 2ling 於 09-11-15 22:45 發表
Nicole123,
I have guts.... I didn't pay the reservation fee wor.  :loveliness:

你好野呀!!!.我真係100%唔想比.不過唔敢當交保護費

Nicole123,
You don't need to worry la, your boy is a big boy right?  Mine is a small one.

My case is different, as my elder kid just graduated from Kenxxxxxe this Summer (awarded the first place in class ie honour student) and my hubby graudated from Allixxxx ages ago... I think I can take such risk.  :loveliness:

其實我IN左聖母...但等結果中.....
但我印象中老師都好NICE....
K3考入小一的學校都唔錯....

c4ceci,
I do agree that the teachers are nice and really care the kids.  My boy's (in pn class) teacher call me quite frequently to update my boy's progress - I do really appreciate her.

I think you should reconfirm the P1 allocation information with the teacher given that they didn't mention the year.  You know what I mean?

係咪真咖?
原帖由 c4ceci 於 09-11-16 00:20 發表
其實我IN左聖母...但等結果中.....
但我印象中老師都好NICE....
K3考入小一的學校都唔錯....

原帖由 2ling 於 09-11-16 00:05 發表
Nicole123,
You don't need to worry la, your boy is a big boy right?  Mine is a small one.

My case is different, as my elder kid just graduated from Kenxxxxxe this Summer (awarded the first place in  ...

你錯了.我唔係驚我個仔考唔到其他k
係我怕唔比.唔知老師會點諗

咁又係, 連我個仔都收左, 完全無答問題, 又問我知唔知道呢間學校理念, 我都唔識答, 因為無諗過佢會收呀仔, 可能呢間幼稚園都想吸引了一大堆家長先交留位費, 再作打算啦, 如果唔係的話, 又點會交取錄權比老師, 仲要即時知道咁堅!

原帖由 leungmanhim 於 09-11-16 17:17 發表
咁又係, 連我個仔都收左, 完全無答問題, 又問我知唔知道呢間學校理念, 我都唔識答, 因為無諗過佢會收呀仔, 可能呢間幼稚園都想吸引了一大堆家長先交留位費, 再作打算啦, 如果唔係的話, 又點會交取錄權比老師, 仲要即 ...

只可以講有教無類

你哋講到咁差....
又話佢唔理好醜都收.....
好都有小小動搖....
其實我個仔表現都好好....問咩都答...有100分....
間學校老師都好nice......
比我感覺好好.....但你哋講成咁.....

仲有睇返佢K3升讀的小學都好好....
所以...nico123...可否告知一些鮮為人G的故事???....pm me pls....

我再講都係果d point
1.老師同校長好nice 好有心機
2. 不過唔知點解而家既k2同k3既學生得番好小 (可能係之前出生率比較低)
3. 佢學既野同一般有學券既學校差不多 (其實你地都預左架啦)
4. 我見唔到有電腦房 (應該係無)
5. 你地唔可以把佢同kv , st cat 呢d 學校比較

即係呢間係有好老師既開心快活幼稚園
佢在九龍塘競爭好大唔夠人地名校/大校園爭就一定
不過有教無類
資源都因為收生唔多唔可以同人比較
我仔只係在中心讀n班.不過見到k既學生都好開心番學

非常認同, 當初唔比留位費, 係怕阿囡無人收更怕老師知我地有離心, 會對小朋友無咁好, 咪交660保護費囉 ! (比錢後問同事, 佢地都話以往都無比留位費架, 早知係咁, 我都唔交啦)
你小朋友果樣好熟呀 ~ 旅行都好似見過佢, 會唔會係同阿囡同班呢 ??

原帖由 NICOLE123 於 09-11-17 10:07 發表
我再講都係果d point
1.老師同校長好nice 好有心機
2. 不過唔知點解而家既k2同k3既學生得番好小 (可能係之前出生率比較低)
3. 佢學既野同一般有學券既學校差不多 (其實你地都預左架啦)
4. 我見唔到有電腦房 (應該係 ...

原帖由 goofy_bb 於 09-11-17 14:10 發表
非常認同, 當初唔比留位費, 係怕阿囡無人收更怕老師知我地有離心, 會對小朋友無咁好, 咪交660保護費囉 ! (比錢後問同事, 佢地都話以往都無比留位費架, 早知係咁, 我都唔交啦)
你小朋友果樣好熟呀 ~ 旅行都好似見過佢 ...

係同班都唔奇
早知我都唔比啦
‹ 上一主題|下一主題