用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 請問元朗,屯門,天水圍附近有沒有私人的訓練中心 ...
go

請問元朗,屯門,天水圍附近有沒有私人的訓練中心 [複製鏈接]

在元朗附近找訓練中心,真的很困難,請幫幫忙!
   0    0    0    0

你的小朋友幾大?  是否ASD?

原帖由 asap2122 於 09-11-13 23:54 發表
在元朗附近找訓練中心,真的很困難,請幫幫忙!

Melody :sleep:

Heep Hong Society Supportive Learning Project -
Speech Therapy (Leung King Centre)
Preschool Teacher Training (Leung King Centre and Shui Pin Wai Centre)
Playgroup (Leung King Centre and Shui Pin Wai Centre)
Occasional Child Care Sevice (Leung King Centre and Shui Pin Wai Centre)
For more details:
Leung King Centre: 2454 0268
Shui Pin Wai Centre: 2478 8739

Others:
Caritas2465 6388
Christian Service2451 6738 / 2473 2989
中華基督教會香港區會2450 8745
Po Leung Kuk2479 1901

回覆 2# HelloMelody2007 的文章

我囝仔現時26個月大,最困擾是經常無端端出手去抓別人,我每次踫到這情況,只好向對方道歉,回個頭,他又從施故技,我真的不知如何是好。

原帖由 asap2122 於 09-12-26 16:08 發表
我囝仔現時26個月大,最困擾是經常無端端出手去抓別人,我每次踫到這情況,只好向對方道歉,回個頭,他又從施故技,我真的不知如何是好。

有冇做過評估?如果冇先去評估先啦,做左先知個小朋友有咩問題同邊種治療至可以幫到佢.....
以我所知元朗大馬路匯豐銀行附近有間叫"唯聴"治療訓練中心正確地址我唔記得,你可以上網搵吓

‹ 上一主題|下一主題