用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會 part III
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 part III [複製鏈接]

醒目開學勳章

放心?!緊係唔係喇!今鋪出岔子喇!好大鑊!細B無講嘢不特子,仲全程耷低頭唔啋老師,老師點氹都唔啋!輪到畀玩具佢玩時都唔肯望吓,冇say thank you,冇交流,最後都係由我問聲家姐响邊,佢至大聲講句「家姐呢?」同埋唱歌時「un」咗兩吓!佢唔講嘢我都預咗,但連望都唔望、玩都唔玩,咁就真係意外,因為响屋企佢好鐘意玩,又會「媽咪乜....」「媽咪物....」咁,好鬼嗲,今鋪我真係驚家姐都唔夠「照」吖!

原帖由 kcpak 於 09-11-14 16:23 發表
定d黎,,一定掂既......放心~

原帖由 lola2008 於 09-11-14 16:49 發表
放心?!緊係唔係喇!今鋪出岔子喇!好大鑊!細B無講嘢不特子,仲全程耷低頭唔啋老師,老師點氹都唔啋!輪到畀玩具佢玩時都唔肯望吓,冇say thank you,冇交流,最後都係由我問聲家姐响邊,佢至大聲講句「家姐呢?」同埋唱歌時「un」咗兩吓!佢唔 ...
放心啦~好多小朋友都係咁架啦~陌生地方陌生人,老師見得多,只要佢唔喊到趴地就實收架啦~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

lola,
放心啦! 有兩個家姐一定夠照,再唔係我地低班家長聯署聲援你囉!

原帖由 lola2008 於 09-11-14 16:49 發表
放心?!緊係唔係喇!今鋪出岔子喇!好大鑊!細B無講嘢不特子,仲全程耷低頭唔啋老師,老師點氹都唔啋!輪到畀玩具佢玩時都唔肯望吓,冇say thank you,冇交流,最後都係由我問聲家姐响邊,佢至大聲講句「家姐呢?」同埋唱歌時「un」咗兩吓!佢唔 ...

Good Morning, no more deadline lu

原帖由 sara11 於 09-11-16 09:43 發表
lola,
放心啦! 有兩個家姐一定夠照,再唔係我地低班家長聯署聲援你囉!
sara:比你笑c
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 pyma 於 09-11-16 11:04 發表
Good Morning, no more deadline lu
morning pyma,,今日好返未呀

原帖由 kcpak 於 09-11-16 11:11 發表
morning pyma,,今日好返未呀

仲未完全好返哂, 仲有頭痛同埋早上晚上氣溫有變時又會再咳咁囉。 所以食野同衣著上我都比較小心, 無論自己定亞囡

你地會唔會參加個設計動物同埋表演既比賽呢, 亞囡一向有呢d比賽一定第一時間話要參加, 不過今次佢隻字不提, 但我就好鬼想佢參加, 佢而家成日提住我叫我唔使同佢做, 佢唔想參加喎, 真係比佢激c

pyma,
乜唔係淨係做動物帽 or 服飾咩?仲要表演?

原帖由 pyma 於 09-11-16 11:44 發表
你地會唔會參加個設計動物同埋表演既比賽呢, 亞囡一向有呢d比賽一定第一時間話要參加, 不過今次佢隻字不提, 但我就好鬼想佢參加, 佢而家成日提住我叫我唔使同佢做, 佢唔想參加喎, 真係比佢激c ...

醒目開學勳章

我好感動呀!我想以身相許

原帖由 sara11 於 09-11-16 09:43 發表
lola,

醒目開學勳章

我阿囡今次都出到聲話想參加,你知我次次都唔會整,佢亦從來冇出聲,但今次出到聲,我諗可能老師出聲鼓勵佢哋參加,阿囡一向好聽老師講,成日用「老師話......」嚟撻我,但大囡仲有兩日就 term test,真係冇時間。

原帖由 pyma 於 09-11-16 11:44 發表
你地會唔會參加個設計動物同埋表演既比賽呢, 亞囡一向有呢d比賽一定第一時間話要參加, 不過今次佢隻字不提, 但我就好鬼想佢參加, 佢而家成日提住我叫我唔使同佢做, 佢唔想參加喎, 真係比佢激c ...

原帖由 sara11 於 09-11-16 11:49 發表
pyma,
乜唔係淨係做動物帽 or 服飾咩?仲要表演?

係呀,要帶/著住服飾,然後唱指定既兩首歌,我有無會錯意呢, 我打算先斬後奏,做左同埋同佢練左先,佢到時唔表演一件事囉,希望做左老師會幫忙叫佢表演下,練下大膽都好呀,我係咪好變態

原帖由 lola2008 於 09-11-16 12:05 發表
我阿囡今次都出到聲話想參加,你知我次次都唔會整,佢亦從來冇出聲,但今次出到聲,我諗可能老師出聲鼓勵佢哋參加,阿囡一向好聽老師講,成日用「老師話......」嚟撻我,但大囡仲有兩日就 term test,真係冇時間。

...

我囡同你囡剛好相反,佢係唔想參加

當然唔係變態!多D表演係可以幫到佢建立自信!等我今晚睇真D張通告先,不過呀女話做白兔喎!

原帖由 pyma 於 09-11-16 12:15 發表

係呀,要帶/著住服飾,然後唱指定既兩首歌,我有無會錯意呢, 我打算先斬後奏,做左同埋同佢練左先,佢到時唔表演一件事囉,希望做左老師會幫忙叫佢表演下,練下大膽都好呀,我係咪好變態 ...

我囡星期五無返學呀,,唔知你地講緊動物帽係咪星期五派架,但佢今日放學返黎又無喎~
請病假無還書都要罸架咩??

原帖由 sara11 於 09-11-16 14:14 發表
當然唔係變態!多D表演係可以幫到佢建立自信!等我今晚睇真D張通告先,不過呀女話做白兔喎!

我同你既諗法一樣, 想藉著今次增加佢既自信。

其實我都無時間做,唯有把我既溫習時間騰空一d出黎去幫個囡做, 為左個囡好,我要作出取捨, 唯有自己再努力d啦

原帖由 kcpak 於 09-11-16 14:17 發表
我囡星期五無返學呀,,唔知你地講緊動物帽係咪星期五派架,但佢今日放學返黎又無喎~
請病假無還書都要罸架咩??

你試下同老師講係請左假先無還書, 睇下可唔可以唔使罸

早晨呀, 咁多位

我囡都有返黎講話要整呀, 佢話梁老師話要表演喎
我而家仲諗緊幫作整咩動物好呀 , 你地有冇d 咩好提議呀?

原帖由 lola2008 於 09-11-16 12:05 PM 發表

...

原帖由 imcc0_0 於 09-11-17 09:41 發表
早晨呀, 咁多位

我囡都有返黎講話要整呀, 佢話梁老師話要表演喎mouth:" />
我而家仲諗緊幫作整咩動物好呀 , 你地有冇d 咩好提議呀?

早晨呀, 今日學校好大風呀 (我老公話)

你地就好啦,你地既小朋友咁主動參加, 我囡又提我唔使做,佢話就算我做左佢都唔會帶,所以仲未問到佢想做咩動物,不過多數係兔仔,因為佢好鍾意兔仔既(通常)

pyma

諗到就煩, 完全冇頭緒整咩動物 & 點整....

原帖由 pyma 於 09-11-17 10:08 AM 發表

早晨呀, 今日學校好大風呀 (我老公話)

你地就好啦,你地既小朋友咁主動參加, 我囡又提我唔使做,佢話就算我做左佢都唔會帶,所以仲未問到佢想做咩動物,不過多數係兔仔,因為佢好鍾意兔仔既(通常) ...

‹ 上一主題|下一主題