用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基問卷好難填呀
go

樂基問卷好難填呀

有一題 "你對本校有甚麼期望? "
唔識答. 呵呵

原帖由 豆豆B媽 於 09-11-12 11:50 發表
唔識答. 呵呵

吓!你報咩班?我前日親身交PLAYGROUP報名表佢哋都無話要填問卷BOR

請問你幾時交表GA?

唔識答. 呵呵

其實我覺得咁多題都有啲難答.......

請問你地係報N1?點解有份問卷要填既?

唔識答. 呵呵

請問你係報邊間校舍?

報駿景園的有份問卷要填, 連表格一齊交, 報九龍塘的就面試嗰日先派同交, 我覺得點填唔影響收生, 如果樣樣都要計分, 報名表上任何資料都可以用黎評分. 個問卷係問點解揀呢間學校, 有mud野期望, 小朋友發脾氣點處理, 病左又點.

係呀, 我都想講呀, 真係諗到我傻都唔知點填好, 我最後在word打返d answer出黎 唔知今年有幾多人報呢?? 我係報"laygroup"=Nursary

請問份問卷是否要填英文定中文,因為我英文不好,但又想讀.謝謝

我用中文填

吾知用中大填會否扣分呢???

我都係用中文填咋...唔會扣分啊?? 我見d問題都係用中文出 ....

原帖由 chrischeung 於 09-11-12 17:59 發表
吾知用中大填會否扣分呢???

唔明點解用 " 中大" 填會否扣分 ??

如果係報中英班. 用同中文或英文填, 都無問題!

填問卷 bor.... why 會扣分?

我係download form,點解唔覺有問卷架??????

原帖由 Ching0204 於 09-11-12 17:19 發表
係呀, 我都想講呀, 真係諗到我傻都唔知點填好, 我最後在word打返d answer出黎 唔知今年有幾多人報呢?? 我係報"laygroup"=Nursary

我都係啊~~幾慘!d字又唔好睇,加上又有"立刻白",成張垃圾紙甘...唉~~想上網copy多一份用word打下,起碼內容寫得唔好都見得人啊~~點知佢地在網上已經del左,甘交from啦....結果昨日上網又見到佢地有份問卷...激死人!!!我覺得好似連家長都in甘,難怪有d家長話明明小朋友全對,最後無考入,我唸都係甘原因(問卷寫得差....) 唉~~

唔識答. 呵呵

好困難~~條條都!!煩~~

原帖由 janice620 於 09-11-12 21:08 發表
問卷的答案應該幾影響收生,學校會睇你點教,
對學校的了解程度,家長報讀的心態是否與學校
的理念一致...等,我相信報名表上應有很多資料
也會計分,如:父母職業,父母畢業的學校,父母學歷,
住址遠近等,說實話,完全沒有用 ...

呢點就係我想講, 到底樂基係未貴族幼稚園? 或者從佢派表方法來看, 真係想成為高門檻既學校, 但如果收生唔講表現, 而係"稱"下父母, 都幾勢利. 我相信每個媽媽都會好比心機填份問卷, 但原來機關處處就未免太小家. 或者就係供求問題, 而家係佢揀我地, 好似宮心計皇帝選妃, 由出身開始.