用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 可否講下宣小用邊本英文書同邊d補充練習 ...
go

可否講下宣小用邊本英文書同邊d補充練習

同事fw給我宣小的英文卷(佢都係收返黎,小朋友唔係宣小),我覺得程度幾好,因我小朋友而家間學校英文略淺,我想參考下宣小既text book / exercise book / reader...,唔知有冇宣小家長可以話我聽宣小英文科書單項目呢﹖

text book 唔多用,  學校自己訂readers,
另一方面有很多是 worksheets上教. 
(有 GE,Guided writing, Composition, Supp Ex., Phonics, )

exercise book 有longman Elect reading ,Elect LISTENING。

原帖由 林嬌嬌 於 09-11-11 17:55 發表
text book 唔多用,  學校自己訂readers,
另一方面有很多是 worksheets上教. 
(有 GE,Guided writing, Composition, Supp Ex., Phonics, )

exercise book 有longman Elect reading ,Elect LISTENING。 ...

THANK YOU