用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請 問那間比較好 ?
go

請 問那間比較好 ? [複製鏈接]

請 問那間比較好 ?
以下是幼稚園 名稱 : -

民生  (Kowloon City)
培正
浸會大學 (kowloon tong)
根德園
祟真 (深水埗)
靈量堂 (kowloon city)

Thanks
   0    0    0    0

醒目開學勳章

你想要上傳統小學定活動教學??
想要龍定無都得??
注重中數or英文or品格?? 介唔介紹無乜家校溝通?? 品德重要嗎?

你個list嘅學校唔係幾同style, 如果無一定目標就無得rank

HI KERKERMUI

我是 想 一條龍 & 口碑好 !
其實 最主點是 如果 很收 我 個仔,
會挑選 那間先

等學校有回覆收先諗都未遲...
同埋我覺得唔理大人點計點諗,小朋友既喜惡最緊要,只要細心留意面試當日小朋友既表現、反應、對老師既態度,佢地已經可以話畀你知邊間學校適合佢!

醒目開學勳章

原帖由 MARTINA217 於 09-11-11 16:15 發表
HI KERKERMUI

我是 想 一條龍 & 口碑好 !
其實 最主點是 如果 很收 我 個仔,
會挑選 那間先

龍就得培正, 因為民生都收唔哂自己KG d學生, i.e. 好多人無得留低

靈糧應該有"聯係"小學, 不過實際情況可能要你自己再搵吓料喇
BU就唔會因為你讀KG就有分加, 完全獨立

其實上面嘅KG style真係好唔同, 無乜得排..
你收到offer再諗啦!

原帖由 kerkermui 於 09-11-11 17:50 發表

龍就得培正, 因為民生都收唔哂自己KG d學生, i.e. 好多人無得留低

靈糧應該有"聯係"小學, 不過實際情況可能要你自己再搵吓料喇
BU就唔會因為你讀KG就有分加, 完全獨立

其實上面嘅KG style真係好唔同, 無乜得排.. ...

yes 收先諗啦

多 謝 0西 各位的 意見.

‹ 上一主題|下一主題