用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 點解下午班多 d 人?
go

點解下午班多 d 人?

今早去交留位費,分開上午班一條隊,下午班一條隊,唔知點解上午班好少人註冊,下午班就排晒隊?

下午班多人唔出奇,因為大家都想早d到交轉上午班申請信...我係其中一個

咁妳轉唔轉到丫, 選定咗呢間未丫, 定係還會再試吓見其他學校丫
原帖由 alvin.mama 於 09-11-10 10:42 發表
下午班多人唔出奇,因為大家都想早d到交轉上午班申請信...我係其中一個

ME 2.... 不過我仲有2間未有消息,2間未in,不過都比左留位同轉am既信!

原帖由 HebeYick 於 09-11-10 12:58 發表
咁妳轉唔轉到丫, 選定咗呢間未丫, 定係還會再試吓見其他學校丫

我估最快要到明年交完註冊費時先知得唔得,不過就算轉唔到上午班都會照讀,因為寶血係我o地既first choice

其實寶血都係我個心水, 但都想見埋真光中學幼稚園同聖保祿先, 睇吓得唔得~

要轉上午班應該要到5月交雜費後就有結果, 因為到時可能有人已經轉咗第二間幼稚園, 有位多出, 就可以轉啦~~

may be i'm the one to giveup. i judt rec'd the offer from st.clare. still waiting for scared heart and st.paul

各位,

我仔仔都收到寶血上午班既offer, 我之前同寶血真係乜都唔知, 朋友話好我就報下, 我見呢到有幾位家長都話寶血係first choice, 想問下係唔係有子女讀過or有朋友介紹所以覺呢間學校好好從而列入first choice呢? 總有入左寶幼係咪打算直上寶小呢? 唔好意思太多問題, 請多多指教

我選擇報寶幼...都係聽聞老師好nice...學生讀得開心...亦有聽聞佢地係品德上的教育是非常好...當然有小小係想讀寶小...因為我個仔只有15分(5分係宗教分)...攞住15分真係無咩選擇...如果唔選讀天主教學校...更只有10分...機會係 0 ....大抽獎又怕唔知派咩學校...其實都幾懊惱....

原帖由 Wing(婷婷媽咪) 於 09-12-9 14:24 發表
各位,

我仔仔都收到寶血上午班既offer, 我之前同寶血真係乜都唔知, 朋友話好我就報下, 我見呢到有幾位家長都話寶血係first choice, 想問下係唔係有子女讀過or有朋友介紹所以覺呢間學校好好從而列入first choice呢?  ...

我個仔係pm呀,已經寫左信轉am,唔知機會大唔大呢? 佢話佢地係排先後次序架,咁我應該係排第十到,希望轉到啦! 不過呂郭都收左,仲am添,而家仲頭痕緊讀邊間,不過寶血就8成機會囉!