用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幾時先知迦南幼兒班結果?
go

幾時先知迦南幼兒班結果? [複製鏈接]

幾時先知迦南幼兒班結果? 等左好耐喇, 明天就是啟思註冊最後一日, 點好呢?
   0    0    0    0

原帖由 kokobo 於 09-11-5 10:59 發表
幾時先知迦南幼兒班結果? 等左好耐喇, 明天就是啟思註冊最後一日, 點好呢?
11月中, btw我地昨天已註冊了, 留左位心定的.

今早打去問,今個星期會出信,收唔收今個星期尾,下星期頭都會收到信呢。祝大家好運。

原帖由 kokobo 於 09-11-5 10:59 發表

原帖由 agneslee28 於 09-11-5 11:31 發表
今早打去問,今個星期會出信,收唔收今個星期尾,下星期頭都會收到信呢。祝大家好運。

希望明天下午前收到, 否則就要俾留位費啟思喇!
(啟思幼兒班學費好貴啊!

原帖由 agneslee28 於 09-11-5 11:31 發表
好勤力呀你~

係唔係指九龍塘個間呀?

妳都有機會聽日收到信, 唔洗浪費留位費,
我囡囡連迦南面試信都未收到,
而家一定要留左另一間先。
連見都未知幾時有得見...好無奈﹗

原帖由 kokobo 於 09-11-5 11:35 發表
希望明天下午前收到, 否則就要俾留位費啟思喇!
(啟思幼兒班學費好貴啊!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

其實學費都唔係相差好遠,
今年好似係$29800(啟思)vs$27830(迦南)/yr.
邊間好其實係睇家長喜好,
啟思全活動教學, pn好似冇英文教,
迦南就活動教學中帶傳統,
pn都有英文同普通話。
(資料如有出錯請指正)

原帖由 天賜小公主 於 09-11-5 12:29 發表
其實唔計學費, 迦南好還是啓思好呀?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

其實學費真係相差好遠,
啟思2010年學費有機會加到$38,000.00, 而迦南就平均一個月$2,700.00.  啟思一班會有三個老師及兩個姐姐照顧, 迦南一班得兩個老師, 可能就係分別係呢度.

原來啟思會加到$38000/yr?
加27%咁利害...咁真係相差好遠wor!
請問迦南2個老師係咪要照顧30個學生?
1:15比例真係太多, 小朋友仲咁細, 1:8-10就差不多﹗

原帖由 ABC-Family 於 09-11-5 13:13 發表
其實學費真係相差好遠,
啟思2010年學費有機會加到$38,000.00, 而迦南就平均一個月$2,700.00.  啟思一班會有三個老師及兩個姐姐照顧, 迦南一班得兩個老師, 可能就係分別係呢度. ...

你讚我,嘻嘻!
因為星期六會去朗思交表留位,唔知會唔會趕得及有通知啦。希望快d有回覆。

原帖由 kakashi 於 09-11-5 11:41 發表
好勤力呀你~

係呀!

原帖由 siuyauyau 於 09-11-5 12:13 發表
係唔係指九龍塘個間呀?

Baby Hilary,

要更正...原本學費係$ 38,000.00/yr, 出年有機會加到$39,800.00/yr, 等緊教處批...

一班學生最多27位.

原帖由 BabyHilary 於 09-11-5 13:18 發表
原來啟思會加到$38000/yr?
加27%咁利害...咁真係相差好遠wor!
請問迦南2個老師係咪要照顧30個學生?
1:15比例真係太多, 小朋友仲咁細, 1:8-10就差不多﹗

原帖由 ABC-Family 於 09-11-5 13:28 發表
Baby Hilary,

要更正...原本學費係$ 38,000.00/yr, 出年有機會加到$39,800.00/yr, 等緊教處批...

一班學生最多27位.

for大家ref~~ (九龍塘校)
啟思:
學費:今年$ 38,000.00/yr, 出年有機會加到$39,800.00/yr 分10期 (已包茶點)
雜費: $2500/yr 書簿+書包+美勞
校車費: $1000-$1350
老師: 2位, 1:14
校服: $800-$1000.-

迦南:
學費: 今年$2,700/mth, 分12期(n1係8月開學) 即$32,400, 出年未知
雜費: $2400/yr 書簿+文具+荼點+書包
車費: $7xx (我問左由我個區來回學校)
老師: 班主任2位, 有幾位協助老師
校服: 冬夏預每套$1xx

資料好清楚,  多謝晒...

迦南話星期五先會寄出通知, 所以聽日前, 可能都要去交留位費啦! 其實兩間學校都各有好處, 我都未決定好揀邊間...

原帖由 kakashi 於 09-11-5 13:39 發表

for大家ref~~
啟思:
學費:今年$ 38,000.00/yr, 出年有機會加到$39,800.00/yr 分10期 (已包茶點)

迦南:
學費: 今年$2,700/ ...

謝謝你的清晰資料!

原帖由 kakashi 於 09-11-5 13:39 發表

for大家ref~~
啟思:

迦南:

原帖由 ABC-Family 於 09-11-5 13:49 發表
資料好清楚,  多謝晒...

迦南話星期五先會寄出通知, 所以聽日前, 可能都要去交留位費啦! 其實兩間學校都各有好處, 我都未決定好揀邊間...
客氣了! 頭先迦南個職員話今日寄出通知, 應該最快聽日/下個禮拜頭收到. 雖然啟思留位了, 但都好想快的知呢~

wow~~~你d info都好勁喎~~~

睇落,啟思貴過迦南好多~~的確要再考慮下先~~

for大家ref~~
啟思:

迦南:

原帖由 siuyauyau 於 09-11-5 14:14 發表
wow~~~你d info都好勁喎~~~

睇落,啟思貴過迦南好多~~的確要再考慮下先~~
hehe 見曦媽咁勤力, 忍唔住打去問, 不過九龍塘校真係貴過分校好多呢
‹ 上一主題|下一主題