用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 張祝珊收生要求
go

張祝珊收生要求 [複製鏈接]

請問有沒有人知道(張祝珊)的收生要求,一般要全級前多少名次才有機會呢?是否要特異功能呢?老師和同學關係如何?
同學之間有階級觀念嗎?
   0    0    0    0

原帖由 redredchan 於 09-11-4 16:32 發表
請問有沒有人知道(張祝珊)的收生要求,一般要全級前多少名次才有機會呢?是否要特異功能呢?老師和同學關係如何?
同學之間有階級觀念嗎?

如果和舊年不變,應係教育局成績次第50%,品行10%,課外活動及服務20%,獎項20%,冇面試。
行大概全級前15名,同學要勤奮好學,有奮鬥心,要自強不息。如果想輕鬆自在,張祝珊絕不是你ge選擇。校內師生關係融洽和諧。

回覆 1# ccspy 的文章

多謝你的寶貴意見!

回覆 3# redredchan 的文章

張祝珊剛在網上公佈,出年自行只收43人,不知為何比上年小了十四個位,競爭更激烈,我仔觀塘區小學自行入了兩個,兩個五,六年級都考級前十名內!

我見亞囝師生關係幾好, 同學間都會比併成績, 升上中三後比較忙, 見佢大部分時間都是溫習

原帖由 redredchan 於 09-11-4 16:32 發表
同學之間有階級觀念嗎?

憑成績

西貢區小學, 全級16名. 不肯定是否統一派位抽籤入到

自行不面試, 減除其他因素, 單看成績活動

但聽閱功課壓力不少, 會考及高考成績十分好

多謝各位的寶貴資料和分享,對我十分有用,謝謝!

張祝珊英文中學升中講座:
12/12/2009
1 pm 至 2.30 pm 校園遊
2.30 pm 至 4.30 pm 升中講座
地點:學校禮堂
不需登記,歡迎小六學生及家長參加

入去睇下佢既annual report,佢地D HKCEE & A level result都好好

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題