用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣商會將軍澳2010-/2011新生通知書
go

青衣商會將軍澳2010-/2011新生通知書 [複製鏈接]

有冇人已青衣商會將軍澳2010-/2011新生通知書呢?
   0    0    0    0

面試時老師話會13 Nov. 前出信!

原帖由 sakuralee 於 09-11-3 07:38 發表
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

原帖由 曾小樂 於 09-11-3 22:15 發表
面試時個都是同我話是今個星期三四派信
如果9/11未收到信就打電話查詢

佢都係話9/11

收到啦!佢收咗我阿囡讀全日班呀!好開心呀!

我今日都收到, 收女女K1上午班, 好開心呀因為佢係12月細女。

我個囡係10月中,都算細囡
你會唔會讀佢呀?定有其他心儀幼稚園呀?

我覺得d老師無愛心, 係到扮溫柔, 所以唔會簡

原帖由 sakuralee 於 09-11-3 07:38 發表

恭喜晒!!! 我仔仔就吾收.........超失望!!!

原帖由 tissuewong 於 09-11-5 21:43 發表
我今日都收到, 收女女K1上午班, 好開心呀因為佢係12月細女。

我同你感覺相反tim, 相比起迦x(in咗n1), 呢間有愛心d,不過真係好睇個人,上年我同個fd in啟思, 我感覺超差但佢就話好good。

原帖由 jkj 於 09-11-5 22:54 發表

依間都係其中心儀之一, 會交留位費, 其他亦會in下, 見識下都好, 親眼睇先有得比較(上網睇話易澤x都good, 到交表個日睇到後連in都唔會去in), 如果收先再諗下一步。

原帖由 sakuralee 於 09-11-5 22:24 發表
我個囡係10月中,都算細囡
你會唔會讀佢呀?定有其他心儀幼稚園呀?

唔係喎 我呀女呢家讀緊k1 我覺得d老師, 校長同嬸嬸都勁有愛心喎. 我覺得班主任仲非常細心. 呀女d好細微既野同佢既脾性 老師都好快捉摸到 呀女係學校有咩異樣 班主任放學後都會打比我 同我傾返呀女學校既情況 有時呀女比同學仔蝦 (其實都唔係蝦既 小朋友更有搶下玩具咁) 呀女唔開心 老師都會主動去問佢咩事唔開心 開解返佢 之後都會通知返我 做返互相配合 輔導返呀女. 呀女成日都話老師 校長同嬸嬸都好好 好錫佢.

原帖由 jkj 於 09-11-5 22:54 發表

回覆 12# MYLIM 的文章

如果係咁就非常好,咁佢行政,回條/通告/收錢會唔會好亂?
我阿囡現在間幼兒學校一次都無打過比我 同我講佢的情況,只係每日放學同姨姨講吓,同第二天返學有張回條我唔明白,剛剛打到去係個班主任接聽先有講過吓阿囡d情況,所以我覺得麻麻地,重有d回條/通告/收錢好亂,其他幼稚園係咪都係咁上下?

我個仔都係12月尾的細仔, 都收左讀上午班.
反而我都覺得佢地D老師都幾 nice, 至少我地兩公婆都覺得好過翠X小宇宙的老師多多聲. 木口木面, 面試又冇問問題, 冇冇嘢同我地講, 又冇乜表情, 又冇同細路仔玩, 總之...感覺唔好, 我地決定唔交翠X的留位費.

原帖由 tissuewong 於 09-11-6 16:02 發表
我同你感覺相反tim, 相比起迦x(in咗n1), 呢間有愛心d,不過真係好睇個人,上年我同個fd in啟思, 我感覺超差但佢就話好good。

agree, 翠茵好差, d miss全無愛心
, 好商業, 仲比我朋友睇到interview打喊lo, 真過份, 仲收咁貴, 一d都唔值

原帖由 henchow 於 09-11-6 22:24 發表
我個仔都係12月尾的細仔, 都收左讀上午班.
反而我都覺得佢地D老師都幾 nice, 至少我地兩公婆都覺得好過翠X小宇宙的老師多多聲. 木口木面, 面試又冇問問題, 冇冇嘢同我地講, 又冇乜表情, 又冇同細路仔玩, 總之...感覺 ...

我仔仔都收o左讀上午班呀!好開心!
我都係會俾留位費先,因為都係心儀o既一間;會等in哂其它再決定!
我都覺得翠茵太商業化,感覺唔多好!

我在5/11已收到通知返上午班,放心晒.
另外考了聖安德肋和救世軍慶恩,兩間都收.
今日仲去了根德園, 但相比, 青衣商會的設施/老師/環境都比根德園好, 我只不過去見識下,超多人, 有排in.
所以都交了青衣的留位費.
各位又覺得聖多德肋又如何?我上星期六去都好多人in.
我未交留位費.

原帖由 tsesuki 於 09-11-14 21:41 發表
我在5/11已收到通知返上午班,放心晒.
另外考了聖安德肋和救世軍慶恩,兩間都收.
今日仲去了根德園, 但相比, 青衣商會的設施/老師/環境都比根德園好, 我只不過去見識下,超多人, 有排in.
所以都交了青衣的留位費.
各位 ...

請問聖安德烈幾時交留位費?我個女係0701,但收到信等後備,好失望呀......雖然之前IN了循道衛理,收了上午都交埋留位,但見到個女好開心去到ST.ANDREW,所以希望有機會,但........之前個心15 16 仲諗活動教學好似上小學會好辛苦,之後個女去到好似好ENJOY校舍,但又收唔到,我99叫我星期一打去梂吓人家,要不要這樣做呀?有用嗎?

‹ 上一主題|下一主題