用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 [華夏盃]
樓主: ahpaahmi
go

[華夏盃] [複製鏈接]

我仔話有兩題撞喎, 佢話呢次難過華夏杯初賽, 而且冇人解題。好彩我地要埋英文, 否則真係仲多題唔識呀!

不過poly今日真係勁亂, 好多家長都發哂脾氣大鬧。放仔時竟然冇staff安排點放, 成班家長去哂個出口, 左到出唔到0黎。我見有個小妹妹嚇到喊, 成班大人圍住哂又見唔到家人...唉...出年都係咪攪我....

醒目開學勳章

原帖由 蘇蘇 於 10-4-25 23:37 發表
KITTY, 你大仔叻仔呀

唔似我大仔.....

大仔(P2)出來話話好淺好快做完, 仲有半個鐘頭剩, 我問他那你半個鐘係到做乜, 佢話休息下. 你話C 唔C, 我大仔出名係輪盡王(真係佢認第一無人認第二果種), 次 ...

你大仔好可愛啊 ,我個大仔出名發夢王,佢可以上堂遊魂遊到落枱低自己都唔知,要老師叫返佢回魂,呢D差唔多每日都發生,老師都習慣左。好似今次考常識,明明喺識咖啦"體諒"可以寫成"骨京",中文供詞填充,錯到離譜,————美麗的風景佢可以填(揮手),但佢自己講當時都覺得唔啱,但唔去改wor,吹漲!
佢次次考試都話識咖啦,但佢喺識都會錯果種人黎咖!

醒目開學勳章

原帖由 蘇蘇 於 10-4-25 23:42 發表
kitty...我地黎緊的星期六又會出現在同一個地方喎... 估唔估到我乜意思呢.. ..我剛在另一個post 見到你話 -- 多元智能杯, 哈. 我諗你明我乜意思啦. 哈哈.

我11-12, 你呢?

...

,咁啱啊,呢度好似好小人報呢個 。我都喺11-12啊,仔仔報數學組,你仔仔呢?

醒目開學勳章

原帖由 lks050526 於 10-4-25 23:45 發表
我仔仔都係在專上學院...佢k2.....有5題唔識
你細仔k2 or k3?

係好亂..我個同學同個同學一起去考..個同學見到媽媽自己走去搵媽媽.....我個仔就見唔到我..咁佢見同學走左,....跟住去追....但追唔到,又怕唔見我....自 ...

細仔k3,你仔仔好叻啊 ,k2都識做咁多。
今日我早成40分鐘就到,但喺樓梯度等,又熱又焗,我大人都好似透唔到氣咁,人好多,等左半個鐘都冇工作人員安排帶D小朋友上去,後來D家長唔理咁多自己帶自己個小朋友去考場,仔仔入左去,我冇離開過守喺門口,今日超級累,佢安排真喺好差!

醒目開學勳章

原帖由 silvia_ng 於 10-4-26 00:29 發表
我仔話有兩題撞喎, 佢話呢次難過華夏杯初賽, 而且冇人解題。好彩我地要埋英文, 否則真係仲多題唔識呀!

不過poly今日真係勁亂, 好多家長都發哂脾氣大鬧。放仔時竟然冇staff安排點放, 成班家長去哂個出口, 左到出唔到 ...

我仲以為poly好D添,因為華夏盃都幾好,點知。。。唉!!

醒目開學勳章

各位早晨 !

你哋D小朋友好叻wor

原帖由 kittylam 於 10-4-25 19:47 發表

大仔p.1考完佢好開心話好易,全部都識,希望喺啦!
細仔去專上學院一個亂字,好多家長都鼓噪, 仔仔考完話有4題唔識。

醒目開學勳章

原帖由 雪文 於 10-4-26 09:41 發表
各位早晨 !

你哋D小朋友好叻wor

早晨啊,雪文

醒目開學勳章

原帖由 lks050526 於 10-4-26 10:25 發表
你地再玩咩...可否講講

其實我地講緊呢個比賽。
http://www.abacus.org.hk/docs/2010competition.doc.pdf

醒目開學勳章

原帖由 lks050526 於 10-4-26 10:23 發表
係...安排十分差.......我今日會打電話去COMPLAIN......

你仔仔幾號考場?我細仔N203。

醒目開學勳章

原帖由 lks050526 於 10-4-26 12:08 發表
kittylam唔該你呀...但我個仔玩唔到...因為佢冇上學珠心算

另外我剛剛打電話問左話5月12日知道結果

同埋我complain 了...佢地話好多人打電話complain
會檢討woh.......

...

我仔仔都冇學過珠心算,所以我報數學組。
當日已經好多人投訴,所以我都唔敢走開,就喺怕出現混亂,唔見左個小朋友都唔知點算,我哋啲仔咁細個!

醒目開學勳章

原帖由 lks050526 於 10-4-26 12:08 發表
kittylam唔該你呀...但我個仔玩唔到...因為佢冇上學珠心算

同埋我complain 了...佢地話好多人打電話complain

...

唔該曬你啊,其實我都想問幾時有結果,你幫我問左!

醒目開學勳章

...

呢度有模擬試題,兩個比賽類型差唔多,你仔仔咁叻可以做下玩!
http://www.creativeabacus.com.hk/result_con.asp?smallclassid=50

魅力公主 醒目開學勳章

小女去完海庭道試場....一肚氣
小女小一,應該去N213,唔比家長帶到市場門口,點知就去左S213,我2公婆一直係N213門口等放,點知我老公慌失失周圍搵,跟住佢竟然係...S213出黎...入錯市場...做錯卷...
仲話我個女唔出聲,其實我女覺得古怪,但一個小一生,仲要初到貴景,以為係咁....冇出聲直至考完...問工作人員,冇人答到我女去左邊,後來仲問我地點解會去錯市場....
點解?唔比家長帶到門口...驚混亂?...ok!!!
點解?唔點名?...答覆係...太多人...
點解?逐個入市場冇檢"準考証"?答覆竟然係有!!!有都可以比我女入錯第二個room?!
咁大既漏洞,我唸求其一個人行入去都可以考

醒目開學勳章

原帖由 seven_cola 於 10-4-26 12:37 發表
小女去完海庭道試場....一肚氣
小女小一,應該去N213,唔比家長帶到市場門口,點知就去左S213,我2公婆一直係N213門口等放,點知我老公慌失失周圍搵,跟住佢竟然係...S213出黎...入錯市場...做錯卷...
仲話我個女唔出聲,其 ...

好離譜wor.....咁個賽果點計?

‹ 上一主題|下一主題