用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

紅色襪衭 [複製鏈接]

今天住PC書局打算買紅色襪衭給女兒(佢K2, 4yrs幾), 衹有細碼(3-4yrs, 90-100cm)供應,局員更話間廠執佐,沒有其他size可供應了.........
舊年有得賣的馬沙,今年未見有! 吾知仲有邊度有得買呢?
   0    0    0    0

早前去Element ZARA 見有, 但要$69, 係滑身料, 故沒有買, 去過H&M 都無, 我仲唸住平平地在校買沒!

原帖由 mimi_mama 於 09-10-29 14:49 發表
今天住PC書局打算買紅色襪衭給女兒(佢K2, 4yrs幾), 衹有細碼(3-4yrs, 90-100cm)供應,局員更話間廠執佐,沒有其他size可供應了.........
舊年有得賣的馬沙,今年未見有! 吾知仲有邊度有得買呢? ...

寶靈街有一檔有,不過唔知有無你地需要嘅size.

上年係荃灣川龍街街市見過有, 不過唔sure係咪個隻紅和有無你地需要嘅size. 這個星期三會去睇吓. 再報告

原帖由 bochai 於 09-10-29 23:32 發表

係荃灣川龍街街市係有一檔有, 不過厚身d $20, 應該5歲都適合, 不過貨源唔多.

原帖由 豬仔媽媽 於 09-11-2 21:33 發表
上年係荃灣川龍街街市見過有, 不過唔sure係咪個隻紅和有無你地需要嘅size. 這個星期三會去睇吓. 再報告

thankyou!!

原帖由 bochai 於 09-10-29 23:32 發表

價錢及size 啱哂, 可惜荃灣對我來說遠了d.........多謝幫忙!!

原帖由 豬仔媽媽 於 09-11-5 15:45 發表
係荃灣川龍街街市係有一檔有, 不過厚身d $20, 應該5歲都適合, 不過貨源唔多.

請門川龍街近邊度?我找了很久,仍找不到.謝!

你好, 你指的是否街市街街市? 我已在荃灣找了一次, 找唔到喎, 可否再告知是那裡, 謝!

我在寶靈街買左2對給囡囡, 每對$25~

Amy001,

川龍街中間, 近戴倫址伕人診所後面.
原帖由 Amy001 於 09-11-6 00:14 發表
請門川龍街近邊度?我找了很久,仍找不到.謝!

wing15,

都近街市街街市, 行過少少, 可以問吓路人.
原帖由 wing15 於 09-11-6 08:24 發表
你好, 你指的是否街市街街市? 我已在荃灣找了一次, 找唔到喎, 可否再告知是那裡, 謝!

andie_chow,

請問係質料厚過學校個隻定係薄過學校個隻呢?
原帖由 andie_chow 於 09-11-6 11:11 發表
我在寶靈街買左2對給囡囡, 每對$25~

豬仔媽媽
唔好意思..我唔知學校買的質地係點~
所以答唔到您呢個問題~

我試過在Jusco買...比學校那對薄d, 但soft d, 好穿d, 不過, 唔知依家有冇得買

原帖由 andie_chow 於 09-11-9 08:11 發表
豬仔媽媽
唔好意思..我唔知學校買的質地係點~
所以答唔到您呢個問題~
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

是否厚身絲襪料?還是羊毛綫的?

寶靈街及川龍街附近(很多賣衣服的大牌檔,其中幾檔賣襪子的)見過,是絲襪料(厚身的,但其實也很薄),而且只有兩個碼(1-6嵗,6嵗以上),細碼就太小,大碼就太大,根本不合穿,而且只比襪略厚,根本不能禦寒。

哪裏有羊毛綫的紅色襪衭賣 ??

morningsun:
  你好。我今日係九龍城買到厚的襪褲,但就一d都唔便宜,60元一條。你可以去睇睇,因為紅色的襪褲,真係超難買到的。

原帖由 morningsun 於 09-11-12 17:12 發表

是否厚身絲襪料?還是羊毛綫的?

寶靈街及川龍街附近(很多賣衣服的大牌檔,其中幾檔賣襪子的)見過,是絲襪料(厚身的,但其實也很薄),而且只有兩個碼(1-6嵗,6嵗以上),細碼就太小,大碼就太大,根本不合穿,而且只比絲襪略厚,根本不能禦寒。
...

lokyiumum:

請問係九龍城邊度買? 係咪羊毛質料? 我買到的都是紅色芭蕾舞襪褲,質料都是很薄的!

原帖由 lokyiumum 於 09-11-12 17:39 發表
morningsun:
  你好。我今日係九龍城買到厚的襪褲,但就一d都唔便宜,60元一條。你可以去睇睇,因為紅色的襪褲,真係超難買到的。

回覆 18# rats 的文章

Marks & specncer does not have red one this year. I have just asked the store manager.
‹ 上一主題|下一主題