用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 密集式面試
go

密集式面試 [複製鏈接]

今年幫個女報咗8間幼稚園,踏入11月初從6~14號內,9日之內in5間幼稚園,最早8:45am,有啲時間唔係未起身就係開始下午覺,唔知到時進入作戰狀態未呢.....
   0    0    0    0
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

原帖由 Grace1010 於 09-10-27 17:35 發表
今年幫個女報咗8間幼稚園,踏入11月初從6~14號內,9日之內in5間幼稚園,最早8:45am,有啲時間唔係未起身就係開始下午覺,唔知到時進入作戰狀態未呢..... ...

我仔到而家已經in左3間
11月都數唔到有幾多間
不過如果in左個3間收.之後有d我可以唔去了

好彩我已經有一間收咗,所以有d未報或太遠都未必會報名同面試了!希望今個星期六個間收就收工一大半了!

祝各位媽媽如願以償啦﹗

原帖由 Grace1010 於 09-10-27 17:35 發表
今年幫個女報咗8間幼稚園,踏入11月初從6~14號內,9日之內in5間幼稚園,最早8:45am,有啲時間唔係未起身就係開始下午覺,唔知到時進入作戰狀態未呢..... ...

Hi Grace1010 & Nicole123
可否參考吓你地報左邊幾間呀??

我同你咁上下LA, 有D 仲撞期, 有D 就上午IN 完下午又要IN, 2007B 真係競爭大, 令到MAMA 要報多幾間, 心儀熱門唔得既, 都有D 2ND CHOICE 中!

今年幫個女報咗8間幼稚園,踏入11月初從6~14號內,9日之內in5間幼稚園,最早8:45am,有啲時間唔係未起身就係開始下午覺,唔知到時進入作戰狀態未呢.....
...

醒目開學勳章

我好誇張, 報左13間,
依家in左三間, 雖然三間都收,
但呢三間純粹後備,
其他有三至四間放棄,
下個月都仲有排in~

hi, all mamas, my situation is same as you, apply more than 10 kgs, only 2 interviewed, maybe some of them will be give up. others will be interviewed on nov. VERY BUSY (BABIES)

我都諗住報7-8間.

我有5間都係11月INTERVIEW, 希望收我個女喇!! 我D三甲都O係係哂呢個月, 早D搞掂,唔駛再受折騰呀!

醒目開學勳章

11月真係好多interviews, 我怕bb唔煩, 自己都想c, 只要其中一間收, 我估我未必會繼續, kindergarten已經攪成咁, 真係想像唔到小學

原帖由 KLCHO 於 09-10-28 13:41 發表

Hi Grace1010 & Nicole123
可否參考吓你地報左邊幾間呀??

我其實都驚佢辛苦所以只報8間,分別係約克﹑St.Catheries﹑根德園﹑劍鳴﹑民生﹑宣道﹑靈糧堂﹑學之園,都係熱門嗰啲,因為佢係細B1107,所以有大B做後盾﹗
仲有協恩不過12月先接受報名

我果d同你揀個d都係差唔多, 競爭真係好, 幼稚園都咁.
我都驚小學搵學校, 到時唔知點算, 真係人都癲!!!!

原帖由 Grace1010 於 09-10-30 11:39 發表

我其實都驚佢辛苦所以只報8間,分別係約克﹑St.Catheries﹑根德園﹑劍鳴﹑民生﹑宣道﹑靈糧堂﹑學之園,都係熱門嗰啲,因為佢係細B1107,所以有大B做後盾﹗
仲有協恩不過12月先接受報名 ...

見幼稚園只是頭盤,主菜先係小學呀﹗

我同個女報9間, 7間in kowloon side, 2 in HK side.

KV, GH, PC, St. Cat, Keen Mind, St. Rosa, SPK, KCS, Telford

5 of 9 will interview in Nov, and 3 out of 5 is my first choice, if my daughter get any one of the offer then no need to apply/interview for the rest lar..

Good luck to all of us.
‹ 上一主題|下一主題