用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍幼兒園interview
樓主: 子霖
go

救世軍幼兒園interview [複製鏈接]

我報咗樂民...好似排8x....12月19日interview....不過啟思已收了阿b...個心定少少.....

不過其實有冇人知樂民呢間好唔好gar ner??

醒目開學勳章

請問你報邊間"救世軍"呀? 我就報天平救世軍.
我囡囡都係0805架, 不過今年8月份至交FORM, 報2001年K1, 編號89....
唉.. 都唔知有無機會添..

原帖由 EggEgg08 於 09-10-31 22:33 發表
yee.....剛剛今日收信話12月interview...我係今年5月交form (阿b 1歲時)

我報樂民那間....我報N1 jar bor...08BB咁快可以報K1啦?

原帖由 Sallyb1a 於 09-11-4 14:21 發表
請問你報邊間"救世軍"呀? 我就報天平救世軍.
我囡囡都係0805架, 不過今年8月份至交FORM, 報2001年K1, 編號89....
唉.. 都唔知有無機會添..

原帖由 EggEgg08 於 09-11-4 15:49 發表
我報樂民那間....我報N1 jar bor...08BB咁快可以報K1啦?
與某校長傾過, k1只可收07出生的, 應該攪錯啫.

幸運地囝囝亦被啟思取錄, 今早爸爸去註冊了, 因為想申請轉上午班.
但我想囝囝返全日. 我都想知樂民好唔好, 面試係點? 封信係話面談, 是否先到先得? 排48咪機會甚微

咁啟思你轉上午班成唔成功呀? 我都有d想轉15/16....

原帖由 kakashi 於 09-11-4 16:44 發表
與某校長傾過, k1只可收07出生的, 應該攪錯啫.

幸運地囝囝亦被啟思取錄, 今早爸爸去註冊了, 因為想申請轉上午班.
但我想囝囝返全日. 我都想知樂民好唔好, 面試係點? 封信係話面談, 是否先到先得? 排48咪機會甚微 ...

原帖由 EggEgg08 於 09-11-4 19:50 發表
咁啟思你轉上午班成唔成功呀? 我都有d想轉15/16....
要等明年4月通知家長交9月學費時, 學校先可以確定入讀人數, 到時至知上午班是否有位可轉, 現在只有等了, 但個心都定啲.
不過我仲有幾間未面試, 救世軍係其一.

icic....我都報了救世軍呀...12月19日interview. 明天去in 九龍靈糧堂...順便去啟思交留位費....

原帖由 kakashi 於 09-11-5 11:14 發表
要等明年4月通知家長交9月學費時, 學校先可以確定入讀人數, 到時至知上午班是否有位可轉, 現在只有等了, 但個心都定啲.
不過我仲有幾間未面試, 救世軍係其一. ...

原帖由 EggEgg08 於 09-11-5 11:18 發表
icic....我都報了救世軍呀...12月19日interview. 明天去in 九龍靈糧堂...順便去啟思交留位費....
救世軍面試係同一日呀.
九龍靈糧堂n1? 這間也有報, 未收到通知呢~

Yes 呀..九龍靈糧堂n1呀....

原帖由 EggEgg08 於 09-11-5 13:35 發表
Yes 呀..九龍靈糧堂n1呀....
祝你成功! 見完上嚟分享吓

九龍靈糧堂我都有報呀! 但係如果讀兩歲班的話, 學校職員話要2010年2月先有得見.

原帖由 kakashi 於 09-11-5 11:22 發表
救世軍面試係同一日呀.
九龍靈糧堂n1? 這間也有報, 未收到通知呢~

原帖由 ABC-Family 於 09-11-5 14:13 發表
九龍靈糧堂我都有報呀! 但係如果讀兩歲班的話, 學校職員話要2010年2月先有得見.
hi, 又見到你
咁即係宜家見既係3歲班啦~
2月救世軍都通知收唔收, 睇怕都已決定讀邊間了!!

咁即係你會決定讀啟思??? 我比較多心, 有好多間未見, 或者都會交定留位費, 等見晒咁多間之後, 再決定讀邊間...

原帖由 kakashi 於 09-11-5 14:34 發表
hi, 又見到你
咁即係宜家見既係3歲班啦~
2月救世軍都通知收唔收, 睇怕都已決定讀邊間了!!

原帖由 ABC-Family 於 09-11-5 14:48 發表
咁即係你會決定讀啟思??? 我比較多心, 有好多間未見, 或者都會交定留位費, 等見晒咁多間之後, 再決定讀邊間...
未決定架, 都仲等迦南通知, 仲有其他未見的, 不過同爸爸都決定見晒先, 因為未見的學校都想去了解吓.
只係啟思咁快就要留位, 就留左好等安心.

我都一樣, 希望快d收到迦南通知啦!

原帖由 kakashi 於 09-11-5 15:09 發表
未決定架, 都仲等迦南通知, 仲有其他未見的, 不過同爸爸都決定見晒先, 因為未見的學校都想去了解吓.
只係啟思咁快就要留位, 就留左好等安心.

醒目開學勳章

唔好意思,想問吓咁你哋係咪一有出世紙就去報喇?

醒目開學勳章

我排7x 都未有信話 in... 可能因為阿仔係細仔 .....

原帖由 EggEgg08 於 09-11-4 10:11 發表
我報咗樂民...好似排8x....12月19日interview....不過啟思已收了阿b...個心定少少.....

我報咗荃灣救世軍, 排21, 但都無聲無氣, 淨係7月果陣收過佢一封信, 話佢哋今年只收14個位, 我排21, 前面仲有7個問我仲排唔排? 我緊係c人都排啦~~~
不過我另外都報咗保良局葵芳, 佢話多數都有位, 所以都唔洗擔心無書讀~~~
http://hk.myblog.yahoo.com/carmantong514

原帖由 thlm 於 09-11-3 16:05 發表
Hi siuyauyau,

封信寫住 2 月尾前會知道正選定後備, 冇話會落選. 咁會唔會學校只係想見吓家長同小朋友, 但仍然以排隊方式收生呢? 不過我都係估吓咋~ 我都係樂民新村個間呀! 希望大家可以做到同學仔啦!  

...
我都係in樂民, 唔知有冇讀緊呢間既媽咪分享吓?
‹ 上一主題|下一主題