用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問收到祟真幼稚園面試結果未(10月14日 INTERVIEW) ? ...
go

請問收到祟真幼稚園面試結果未(10月14日 INTERVIEW) ? [複製鏈接]

學校校話10個工作天會有消息, 唔知有冇人巳經收到結果呢? 我未收到呀, 好心急. 因為家姐讀緊祟真, 希望細佬都入到啦!

Please reply
Thanks a lot
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 MooMoo912 於 09-10-25 02:55 發表
學校校話10個工作天會有消息, 唔知有冇人巳經收到結果呢? 我未收到呀, 好心急. 因為家姐讀緊祟真, 希望細佬都入到啦!

Please reply
Thanks a lot
not yet ar...有冇其他mami收到嘞?

有家長打咗去學校問, 話今個星期會寄信, 所以假期後可以CHECK住信箱咯

原帖由 tauchuen 於 09-10-25 23:56 發表
有家長打咗去學校問, 話今個星期會寄信, 所以假期後可以CHECK住信箱咯

剛收到結果, 好開心因收了我的女兒, 少少美中不足是下午班

原帖由 yiuyiumom 於 09-10-27 13:40 發表

剛收到結果, 好開心因收了我的女兒, 少少美中不足是下午班

Same as me, now 15/16 as whether to paid the 留位費 or not. Can we apply to change back to AM class later when we paid the fee?

你們是不是主流班呀, 有無國際班媽媽收到結果呀?

原帖由 ajlbb 於 09-10-27 13:42 發表

Same as me, now 15/16 as whether to paid the 留位費 or not. Can we apply to change back to AM class later when we paid the fee?

I like this school very much and sure will pay the reservation fee but try our best to negotiate with them to change to AM class...... This is the 1st round interview and it seems the competition is very keen especially for AM class.

邊間祟真正

真"鄧"你們高興.
請問已收accepted letter 的, 可否報是大B/ 細B.

醒目開學勳章

恭喜晒, 你囡囡好叻女呀!
你地主流班有上下午班, 咁快已經收到下午班,
看來國際班戰況應該仲激烈!!

原帖由 yiuyiumom 於 09-10-27 14:19 發表

I like this school very much and sure will pay the reservation fee but try our best to negotiate with them to change to AM class...... This is the 1st round interview and it seems the competition is ...

多謝你地恭喜, 我個女是大女/主流班, 剛剛打電話問學校,我是第一天交表, 第一輪面試, 仍然安排下午班, 學校說上午或下午班是由主任安排, 但可寫信申請轉上午班), 所以相信上午班競爭好大

我係open day先交申請表,唔知會唔會無得in,又唔知會幾時先有得in,好擔心!!!你都巳收,未n即係唔洗收.

如果佢地國際班都有 am 班就好喇.....不過只係得 pm 班, 唔知點解呢??

正如所料, 今日收到"未能取錄"信.
首先, 沒想過5:30去到, 要等到7:00先有得in.
點解有D人可以唔入禮堂? 我等入在禮堂的就急著想快D完, 有被折磨及不公平對待!!!
(我一早做好research, 了解學校仲take埋notes.)

再者, 我個寶寶唔夠訓兼肚仔餓; 仲想in完吃餐好的.

此外, 系門口時, 勁多人, 好多都long face, 那口那面, 大人都不安, 何況小朋友.

禍不單行, 我個寶寶坐正系個咸包旁邊(個咸包坐系門口), 老師們背住咸包仍繼續講佢的故仔. 我個寶寶頂唔住, 走開. 點解唔暫停幾分鐘, 處理好個咸包, 安靜下來才繼續?

無奈要接受現實, 祝各位好運!

塞翁失馬,不要氣餒。
我仔仔都是7:00in,今日沒有信,現在未知結果....還有18小時我才再次收信...有點心急呢...

醒目開學勳章

原帖由 Chris852 於 09-10-27 23:30 發表
點解有D人可以唔入禮堂? 我等入在禮堂的就急著想快D完, 有被折磨及不公平對待!!!
(我一早做好research, 了解學校仲 ...

我個仔係0711細仔, 昨日(27/10) in, 都係等到差唔多7點才有得in, 但囝囝响操場玩得好開心, 都唔覺得折磨, 可能我哋唔係咁緊張啦~

嗰封interview letter有叫你帶定d餅仔小食, 你冇比bb食? 我個仔今日又係唔夠瞓, 成個下午掛住玩只瞓過半個鐘, 又未食嘢, 唯有响操場等時候比d餅仔佢食.

家長"毑口毑面"...認同, 個個都好緊張, 又不斷同子女練習對答"what's your name?"小朋友答啱大人就歡容d, 再問多次, 答錯, 大人就勁緊張又憂心...

而學校老師都係冇一個有笑容, 可能返咗成日工仲要搞埋夜晚interview, 太辛苦啩~

唔好話人係咸包, 其實小朋友咁細個要去面試/陌生環境見陌生人, 佢哋都會有情緒問題. 我個仔半年前in學之園, 坐佢左面個女仔全程大喊, 右面個女仔就全程食珍寶珠, 阿仔都冇受影響, 聽故事有晒反應又專心...咪一樣唔收...

take it easy, 再搵其他kg, 或者有更好更適合選擇呢!

醒目開學勳章

唔好咁唔開心啦 ~~
小朋友面試狀態有時真係好難預測,
唯有報多幾間, 面試多幾次當吸收經驗,
希望在人間!!

原帖由 Chris852 於 09-10-27 23:30 發表
(我一早做好research, 了解學校仲 ...

其實, 我的寶寶未in崇真巳有k1學位,衹不过對崇真的安排很失望, 有感而發.

今日無信,未收到, 好緊張

想請問大家簡介會是不是一定要聽,封信話6:00開始小組面試, 唔聽簡介會六點到得唔得呢
‹ 上一主題|下一主題